Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sırrın sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Köylüler İsyan Etti
Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Sağlık Mahallesinde altyapı ve yol çalışmasının olmaması nedeniyle yol batağa dönüştü. Yaz aylarının ortasında meydana gelen bu sorunun kış ayları yağışları karşısında nasıl olacağı ise endişe yaratıyor.
Eyyübiye ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi sakinleri sürekli hizmet alamamaktan şikayetçi olurken, tarımsal sulamada kullanılan suyun yola taşması sonucu yol içinden çıkılmaz bir hal aldı. Stabilize edilmeyen ve beyaz kumla kaplanan yolu su basınca yol bozulduğu gibi, çamur batağına dönüştü. Gün içerisinde mahalleden ayrılan vatandaşlar, dönüşte mahalleye giremezken, çamurun içinden geçmeye çalışan araçlar çamura battı. Batana araçlar, traktörler sayesinde çamurdan çıkartıldı.
KÖYLÜLER İSYAN ETTİ
Sürekli sorunlarla mücadele ettiklerini belirten vatandaşlar, “seçimden önce söz vermek kolay, seçimin ardından yüzüme bakan yok” diyerek, sitem etti. Durumun bu hale gelmesinde belediyeyi sorumlu tutan mahalle sakinleri, sorunlarını defalarca belediyeye bildirdiklerini ve kendileriyle ilgilenen kimsenin olmadığını söyledi. Seçimler öncesinde hizmet konusunda birçok söz aldıklarını belirten Mahalle sakini, “köylerin de kaderi bu şekilde, sürekli sorunlarla boğuşuyor. Seçimlerden önce neredeyse bütün siyasetçiler, milletvekilleri, belediye başkan adayları gelip burada halimizi gördüler. Bu durumun bize yakışmadığını ve seçimlerin ardından hemen çalışmaların başlatılacağının sözünü verdiler. Biz de inandık, güvendik oy verdik ama seçim bittikten sonra yüzümüzü gören olmadı. Seçimler öncesinde söz vermek kolaydı tabi, önemli olan verilen sözlerin yerine getirilmesidir” diye konuştu.
MAHALLEYE GİRİŞ ÇIKIŞ YAPILAMIYOR
İlçeye kısa mesafede yer alan Sağlık Mahallesine, yolunun çamur batağına dönüşmesi nedeniyle araçlar girip çıkamıyor. Mahalleye gelen misafirler bile araçlarını mahalle dışında bırakıp, yürürken, işleri çıkan mahalle sakinleri de araçlarıyla mahalleden çıkamıyor. Çamur yığının oluştuğu mahallede, sadece traktörler kullanılıyor. Duruma isyan eden mahalle sakinleri, bağlı oldukları Eyyübiye ilçesinin çalışma yapmasını isteyerek, “ya burası artık sıradan bir köy değil, burası da mahalle oldu. Dünyanın hangi bir yerinde böyle bir çile var. Artık isyan etmemek elde değil! Eyyübiye Belediyesi ne zaman gelip burada çalışma başlatacak? Bu insanlar ne zaman rahata kavuşacak? Mahalle girişinde yol bu halde olduğu için mahalleye giriş çıkış yapılamıyor. Bu bozuk sistem daha ne kadar devam edecek” dedi.
YOL ÇAMUR OLUNCA SİVRİSİNEK İŞGALİ BAŞLADI
Toprak ve beyaz kumla stabilize edilmeye çalışılan yolu su basınca meydana gelen çamur batağı, sivrisinek ve zararlı böceklerin türemesini de beraberinde getirdi. Lağım suyu haline gelen çamur batağında çeşitli zararlı böcekler türerken, bu durumun çocuk hastalıklarına yol açmasından korkuluyor. Yaşam koşullarının normal şartlar altında iyi olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, bu sorunla birlikte çilelerinin daha da büyüdüğünü kaydetti. Bu sorunla birlikte çocuk hastalıklarının artacağını söyleyen mahalle sakinleri, “bütün her şey bir yana çocuklarımızın hayatı ne olacak? Çocuklar sürekli dışarıda oynuyor. Bu şekilde bataklık olunca sivrisinek ve diğer zararlı böcekler arttı. Çocuklarımız bu pisliğin içinde mi oynayacak. İnsan hayatı bu kadar mı ucuz? Yeter artık ne zaman ilgi göreceğiz, ne zaman normal insanlar gibi bir yaşam sürdüreceğiz” diyerek çalışmaların bir an önce başlatılmasını talep etti.
Mahalle sakinleri, öte yandan kış aylarının da yaklaştığını belirterek, kış aylarında düşen yağışlar karşısında nasıl davranacaklarının endişesi içerisinde olduklarını sözlerine ekledi. Naci Çetindağ
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49