Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza 1 yaralı Başkan Mehmet Kuş: Eyyübiyede Ustalık Dönemine Bismillah Diyoruz

Bu haber kez okundu.

Köye giriş yok
-Naci Çetindağ-
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Yamaçaltı mahallesinde kış aylarında ulaşım sağlanamıyor. Mahalle halkı ise bu duruma isyan ediyor.
Eyyübiye’ye ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki 120 haneli 5 bin nüfuslu Yamaçaltı mahallesinin yol sorunu yıllardan bu yana bir çözüme kavuşturulamadı. Kış aylarında yağmurla birlikte köy yolu adeta bataklığa dönüşüyor, Bataklığa dönüşen 4 kilometrelik köy yolunun bu hali en çok öğrencileri perişan ediyor. Mahallede oturan öğrenciler her sabah okula gitmek için bu çamurlu yolları kullanmak zorunda kalıyor. Çamur nedeniyle köyün içine araçlarda giremiyor giren araçlar ise çamura saplanıyor.
Defalarca Belediye’ye başvurduklarını belirten köy sakinleri, yetkili mercilere yaptıkları başvurularında bir sonuç alamadıklarını belirttiler.
Bu çilelerinin yetkililer tarafından görülmesini, çocuklarını okula gönderemediklerini ve kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini isteyen mahalleli,“Çocuklarımızı güçlükle okula gönderiyoruz. Çünkü taşımalı eğitim olmamıza rağmen araçlar bizim mahalle yoluna giremiyor. Birçok çocuğumuz okulu bu yol yüzünden bıraktı. Hastalarımızı şehir’e götüremiyoruz. Hastalarımızı traktörle bile götüremiyoruz. Bizim tek isteğimiz bize verilen sözlerin yerine getirilmesi ve bizi bu çamurlu yoldan kurtarmalarıdır” diye konuştular.
“5 BİN NÜFUSLU MAHALLENİN TEK SORUNU YOL”
5 Bin nüfuslu mahallenin tek sorunu yol olduğuna değinen mahalleli Ahmet Çiftçi, yetkililere seslenerek yolların bir an önce yapılmasını istedi. Çiftçi, “Beş bin nüfuslu mahallemizin sıkıntısı yoldur Bizim acil bir hastamız olduğu zaman köyümüze araç giremiyor yetkililere defalarca söylememize rağmen bir sonuç elde edemedik” dedi.
Bir başka mahalleli Kuzey Elmaslı ise, ulaşımın sağlanamadığını ve yolun, hizmetin olmadığını belirterek başvurularına rağmen değişen hiçbir şey olmadığını söyledi.
Çözüm yolu bulamadıklarını söyleyen Elmaslı, “Belediye’ye başvurduk, Kaymakamlığa ve Valiliğe başvurduk ilgilenen yok taşımalı eğitim bize yol nedeniyle ulaşamıyor. Çocuklarımızı okula gönderemiyoruz ayrıca yağmur çamur olduğunda mahallenin içerisinde gezemiyoruz. Dışarıya çıkamıyoruz çocuklarımız mahalle içindeki okula bile gidemiyor yeter artık yetkililer bira an önce bu yollarımızı yapsın biz bir çözüm bulamadık artık onlar bir çözüm yolu bulsun” dedi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49