Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Kovid-19 aşısının üretimine başlandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta, dünyada ilk Kovid-19 aşısının tescil edildiğini açıklamış, aşının kızında denendiğini de duyurmuştu.

Erken gelen aşı haberini bazı uzmanlar şüpheyle karşılamış ve Rusya'nın gerekli evreleri tamamlamadan aşıyı piyasaya sürmemesi gerektiğini savunmuştu. Ancak Rusya Sağlık Bakanlığı ve Rus lider Putin, "Sputnik V" adı verilen aşının gerekli tüm testlerden geçtiğini ve virüse karşı bağışıklık geliştirdiğini belirtmişti. Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko ise, aşının ilk önce sağlık çalışanları ve öğretmenlere yapılmaya başlanacağı bilgisini paylaşmıştı.

Putin, Rusya'nın ilk koronavirüs aşısını açıkladı! Aşıya verilen isim ABD'ye mesaj niteliğinde

BİLİM KURULU: AŞI DSÖ'DEN ONAY ALIRSA İLK ÖNCE TÜRKİYE'YE GELECEK

Rusya'nın açıklamasının ardından Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, aşının Türkiye'de kullanılabilmesi için DSÖ'den onay gerektiğini belirtmişti. Rusya ile aramızdaki karşılıklı aşı protokolü nedeniyle, onay çıktığında aşının ilk ulaşacağı ülkelerden biri de Türkiye olacak.

Rusya Kovid-19 aşısını buldu, ilk sırada Türkiye var! Anlaşma gereği tek bir şarta bağlı

İLK SİPARİŞ VİETNAM'DAN

Rusya'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı için ilk talip de ortaya çıktı. Vietnam devlet televizyonunun (VTV) haberine göre; Vietnam Sağlık Bakanlığı Rusya'ya aşı talebi için başvuruda bulundu. Haberde Vietnam'ın kaç doz sipariş verdiği ve siparişin teslim tarihine dair bilgi paylaşılmadı. Bazı uzmanlar, insanlar üzerinde denenmeye başladıktan iki aydan daha kısa bir sürede onay alan aşının aceleye getirildiğini, bu yüzden güvenli olmayabileceğini söylüyor.

Rusya'nın koronavirüs aşısına ilk talip! Sipariş verdiler

AŞININ ÜRETİMİNE BAŞLANILDI

Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan yağılan açıklamda, aşının üretimine başlandığı duyuruldu. Açıklamada, "N.F. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından yeni tip koronavirüs enfeksiyonuna karşı geliştirilen aşının üretimine başlandı" denildi.

HABER7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48