Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

KÖPÜKLE TEDAVİ NEDİR?
Birecik Devlet hastanesinde yapılan ve güneydoğu Anadolu bölgesinde çoğu il merkezinde bile nadir yapılan bir tedavi olan evla(Endo Venöz Lazer Aplasyon) Hastanemiz bünyesinde Radyoloji uzmanlarınca yapılmaktadır. 
Bu tedavi Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yalnızca özel hastanelerde uygulanırken Uz. Dr.A.Rengin Türkgüler  ve Uz. Dr. Rüveyda Ölmez Birecik Devlet Hastanesi Radyoloji Bölümü’nde ÜCRETSİZ olarak bu hizmeti vermektedir. Hastanın herhangi bir sağlık güvencesi olması hizmetin alınabilmesi için yeterlidir.
VARİS NEDİR?
Bacaklarda yüzeyel ve derin toplardamar sistemi bulunur. Kan, bu damarlarda aşağıdan yukarıya doğru, damar esnekliği ve kas yardımıyla iletilir. Yüzeyel toplardamarlar kasıktan ayak bileği seviyesine kadar her iki bacak iç kısmında ve dizden ayak bileği seviyesine kadar her iki bacak arka kesiminde bulunur.  Varis, yüzeyel toplardamar sisteminin genişlemesi ve bu damarların görev yapamaması nedeniyle oluşur.  Genellikle dışarıdan görülebilen büküntülü damarlar şeklindedir, bazı insanlarda ise genişleme olduğu halde yüzeyde görülmez.
Bazı hastalarda ise cilt üzerinde ince kırmızı damarlar (telenjiektazi) veya hafif mavimsi damarlar (retiküler) görülür.
HANGİ ŞİKAYETLERE NEDEN OLUR?
Öncelikle kozmetik olarak kötü bir görüntü oluşur. Ancak sadece kozmetik bir sorun değildir. Bacaklarda özellikle uzun süre ayakta durmakla artan ağrı, kaşıntı, yanma şikayetlerine neden olur, hastanın günlük hayatını zorlaştırır.  Uzun süreli varis şikayeti olan vakalarda ayak bileği seviyesinde siyahlaşma hatta bazı durumlarda yaralar izlenebilir.
KİMLERDE GÖRÜLÜR?
Uzun süre ayakta durmak zorunda olan insanlarda, gebelik sırasında kadınlarda, aşırı kilo alanlarda görülür.
LAZERLE VARİS TEDAVİSİ NEDİR?
Kasıktan femoral blok yapılır, hasta sadece dokunma hissi duyar, ağrı kesilir. Ayak bileği ve/veya diz altı seviyesinden ince bir iğne ile varisli  ana toplardamara girilir, içine lazer yerleştirilir. Damar etrafına tümesan anestezi denilen ağrı kesici sıvı verilir.  Ardından lazerle damar duvarı yakılarak damardan çıkılır. Ameliyat izi yoktur, işlem yaklaşık 1 ile 3 saat arasında biter, hasta aynı gün evine yürüyerek gidebilir.
LAZERLE VARİS TEDAVİSİ OLMAK İSTEYEN NE YAPMALIDIR?
Radyoloji Bölümü Polikliniği’ne başvurup muayene olmalı, Doppler Ultrasonografi ile incelenmelidir.  Hangi tedavinin uygulanacağına Radyoloji Doktoru yapılan inceleme sonrası karar verecektir.
HANGİ DURUMLARDA UYGULANIR?
Kalın toplardamarlarda yetmezlik olan, Doppler Ultrasonografi ile tedaviye uygun olduğu Radyoloji Doktorunca tespit edilen hastalara uygulanır.
KÖPÜKLE TEDAVİ NEDİR?
Toplardamarların bazılarında lazerin geçemeyeceği büküntüler (variköz dilatasyon) ve şişlikler (pakeler) bulunur. Lazerle asıl yetmezlik olan damarın kapatılmasını takiben bu şişlikler köpük tedavisi ile birkaç seansta kapatılır.
CİLTTE BULUNAN KIRMIZI-MAVİ DAMARLAR NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Bu damarlara da iğne ile ilaç enjekte edilir, damarlar aynı gün kaybolur, 15 gün-1 ay içinde şikayetler tamamen kaybolur.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49