Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi

Bu haber kez okundu.

Köprünün Demirleri Görünüyor
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bağlı Eser köyü yolu üzerinde bulunan köprü, yıllarca onarım görmemesi üzerine korku ve tehlike geçidi haline geldi.
Viranşehir ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Eser köyü, çeşitli hizmetlerden de yoksun bırakılsa da en büyük sorunu, köy yolu üzerindeki köprü oluyor. 1987 yılında yapılan yol, aradan geçen zaman kapsamında hiçbir şekilde onarılmaması dolayısıyla yıkılma noktasına gelirken, özellikle köprü korku geçidi haline geldi.
“DİLEKÇELER BOŞA ÇIKTI”
Bahsi geçen köprü, yaklaşık 5 köyün vatandaşı tarafından kullanılırken, köprünün onarımı için verilen dilekçelerin boşa çıktığı iddia edildi. Aradan geçen 27 yıl içerisinde çeşitli ufak onarımlar haricinde onarım görmediği belirtilen yolda çukurlar oluşurken, özellikle köprünün kolonlarının yıkılması vatandaşı tedirgin ediyor. Viranşehir Kaymakamlığı ve ilgili yetkililere onarım için dilekçe verdiklerini söyleyen köy halkı, “bu yolla birlikte köprü de yapıldı ancak, yapıldığı günden bu zamana değin hiçbir şekilde onarım çalışması yapılmadı. Köprü 1987 yılında yapıldı ve aradan 27 sene geçti, yol ve köprü artık yıkılma noktasına geldi. Köprünün kolonlarındaki betonlar hep sökülmüş. Bu köprünün üzerinden küçük ve büyük bütün araçlar geçiyor, 5 köyün ulaşımı bu köprü üzerinden sağlanıyor. Bu köprünün bir an önce onarılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
KÖPRÜNÜN DEMİRLERİ GÖRÜNÜYOR
Köprüyü ayakta tutan kolonlarda kullanılan şiş ve demirlerin, betonların sökülmesi sonucu dışarıya çıkması dikkatlerden kaçmazken, dışarıya çıkan demirler, tehlikenin ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor. Köprü üzerinden uzun ve geniş araçların geçmesi ve aradan 27 yılın geçmesi dolayısıyla daha fazla dayanamayan köprü, vatandaşların korku geçidi oluyor. Vatandaşların can tehlikesinin en üst seviyeye çıktığı köprüde onarım işlemlerinin başlatılması için daha önce verdiği dilekçelerin cevap vermediğini dile getiren vatandaşlar, seçimlerden önce söz aldıklarını ancak, sözün daha yerine getirilmediğini kaydetti. Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, “yol her ne kadar sağlam yapılmışsa da aradan geçen bunca zaman sonra yıkılma noktasına geldi. Onlarca dilekçe verdik, ancak dilekçelerimize cevap gelmedi. Bu köprü sadece hafif araçlar tarafından kullanılmıyor, büyük tırlar da üzerinden geçiyor. Köprü kolonlarının tüm demirleri dışarı çıkmış, betonları sökülmüş. Onarılmadığı halde 6 aya kalmaz tüm köprü yıkılır ve belki de bir faciaya sebebiyet verir. Yetkililerin bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz” dedi.
“VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLSİN”
Yıkılma noktasına gelen köprüyü kullanan köy halkı, seçimlerden önce siyasi partilerden söz aldıklarını ve ona göre oy kullandıklarını belirterek, oy verme işleminin ardından hizmet beklediklerini söyledi. Seçimlerden birkaç gün siyasi partilerin köye gelerek, köprünün halini gördükten sonra çalışma başlatacaklarını iddia eden köy halkı, “biz sözümüzde tuttuk, oyumuzu verdik şimdi onlar da hizmet yapsınlar. Bize verdikleri sözü tutmalarını istiyoruz. Bizi bu köprüden, bu tehlike geçidinden kurtarsınlar. Onarılmadığı takdirde bu köprü en fazla 6 daha dayanır, belki o kadar da dayanmaz. Çünkü köprü tamamen yıkılmak üzere, kolonlar bitmiş durumda, üzerinden araç geçtiği zaman sallanıyor” ifadelerini kullandı.
KÖPRÜ DELİNMİŞ
Asfalt olan köprü, tamir ve onarım görmemesi üzerine sürekli aşınmış ve köprü üzerinde delikler oluşmuş. Köprü üzerinden geçen araçların çukurlara takıldığını dile getiren köy halkı, çukurları defalarca kendi imkanlarınca doldurduklarını söyleyerek, kendilerinin yapabileceği bir iş olmadığını söyledi. Sağlam bir onarım isteyen köprünün onarılıp, onarılmayacağı bilinmezken, köy halkı artık köprüyü kullanmaktan korktuklarını söyledi. Köprü üzerinde çukurların oluşmasıyla birlikte köprünün alt kısmı görülürken, öte yandan köprü üzerinden yaya olarak geçen küçük yaştaki çocukların düşme tehlikesini de ortaya çıkarıyor.  Ali ÇETİNKAYA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49