Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Konutta sevindiren gelişme
Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Fatih Topal, Şanlıurfa’da konut ve kira fiyatlarında yüzde 5 ile 7 arasında bir düşüşün yaşandığını ve ev almak isteyenler için ev alma zamanı olduğunu söyledi.
Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Fatih Topal gazetemize yaptığı açıklamasında şunları kaydetti;
“Bilindiği üzere 17-25 Aralık tarihlerinden itibaren adeta emlak piyasası kesildi.2 yıldır durağan bir dönem yaşıyorduk. Buna mevsimsel kış etkenliği de dâhil olunca konut piyasası yaklaşık 2 yıl öncesi rakamlarda süre geliyor. Kış dönemlerinden dolayı Şanlıurfa’mızda tayin ve ev taşıma olayları olmayınca yaklaşık yüzde 5 ve yüzde 7 oranında kira fiyatları da gerilemiş oldu.”
Topal, “Şimdilik konut kredi faiz oranları da sıfır seksen beş aralarında olduğundan dolayı ve bahar ayı olması hesabıyla da piyasalarda bir hareketlenme söz konusudur. Bugünlerde ev fiyatlarının durgun oluşu ve kredi oranlarının da düşük olmasından dolayı bu dönem tam ev alma dönemidir. Şuan ki dolar kurundan dolayı faizlerin yükselmesini bekliyoruz. Doların yükselmesine Merkez bankasının müdahaleleri yetmemekte bundan sonraki süreçte ufak bir faiz artışı söz konusu olursa yine konut fiyatları da bu şekilde durağan olmaya devam eder. Bu noktada ev almak isteyen vatandaşlarımızın tam ev alma zamanıdır diye düşünüyoruz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49