Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Konut Artışı Sektörün Çarklarını Döndürüyor
Şanlıurfa'da Ekim ayında bin 584 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı, bir önceki aya ve geçen yılın aynı ayına göre de artış gösterdi.
GÜLİZAR GÜLEBAK
 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), konut satış istatistiklerine göre, Türkiye genelinde satılan konut sayısı Eylülde 92 bin 483 iken, geçen ay 104 bin 98'e yükseldi. Şanlıurfa'da ise Eylül ayında konut satışları bin 297 iken Ekim ayında bu rakam bin 584'e çıktı.
2015 YILI EV SATIŞLARINDA REKORA DOĞRU GİDİYOR
 
Şanlıurfa'da konut satışlarının ilk 10 ayının yıllara göre karşılaştırmasında 2013 yılında 9 bin 660 konutun satışının yapıldığı görülürken, bu rakam 2014 yılında 11 bin 705'e ulaşıyor. Satışlarda geçen yıl yakalanan artış bu yılda kendisini göstermeye devam ederken 2015 yılının ilk 10 ayında rakamlar 14 bin 260 konut satışına ulaşıyor. Yatırımcı uzmanlarıysa bu rakamların yılsonuna kadar daha da bir yükseleceği yönünde görüş bildiriyor.
İNŞAAT FİRMALARI DURUMDAN MUTLU
Şanlıurfa’da 10 yıldan bu yana inşaat sektöründe hizmet veren Uğur Çadırcı, 1 Kasımdan bu yana konut satışında gözle görülür bir artış yaşandığını belirtti.
Hükümetin kurulmasının konut satışlarına olumlu yansıdığını vurgulayan Çadırcı, “1 Kasımdan buyana gözle görülür bir şekilde konut satış artımı yaşanıyor. Geçen yıl oranla 1 Kasım’a kadar bir durgunluk vardı, 1 Kasımla birlikte tek parti hükümeti ile birlikte istikrarında olmasıyla konut satışlarında ciddi bir artış gözlemledik” dedi.
İnşaat sektörünün çok ciddi bir dönemden çıktığını belirten Çadırcı,  seçimlerin ardından çok ciddi projelerin hayata geçirileceğini söyledi.
Hali hazırda piyasada satışa çıkmamış çok sayıda konut projesi olduğunada değinen Çadırcı şunları kaydetti:
“Projelerin piyasaya çıkmasıyla birlikte çok cazip satış koşulları rekabetten dolayı gündeme gelecektir. Ve bunlarda konut satışını ciddi manada yükseltecektir. Aynı zamanda faizlerdeki düşüşle birlikte konut kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte de yine aynı şekilde konut satışlarında ciddi bir artış bekliyoruz.”
 
“2016 YILININ ÇOK HAREKETLİ GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”
 
 Geçmiş dönemdeki Kobani olayları ve sınır bölgesindeki savaş hali insanları bir nebzede olsa tedirgin ettiğini aktaran Çadırcı, bu durumun sektörü olumsuz yönde etkilediğini fakat 2016 yılının çok daha verimli bir yıl olacağını vurguladı.
 
Çadırcı, “Kobani olayları birçok sektöre olumsuz yönde yansıdı. İnşallah 2016 yılında çok daha verimli yıl olacağını düşünüyoruz bu olayların bitmesiyle birlikte. Konut satışlarının da, diğer sektörlerinde bu manada çok ciddi hareketleneceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
KONUT ARTIŞI SEKTÖRÜN ÇARKLARINI DÖNDÜRÜYOR
 
Şanlıurfa’da konut üreticilerine elektrik malzemesi tedarikçisi olarak satış yapan Ulaş Gülebak, konut üreticilerine, müteahhitlere yönelik elektrik malzemesi sattıklarını ve Şanlıurfa’da konut artışının yaşanmasıyla satışlarının da arttığını söyledi:
 
Konut artışlarını yakinen takip ettiklerini kaydeden Gülebak, “Türkiye İstatistik kurumundan (TÜİK) Eylül ayı verilerine göre bin 297 tane satış olmuş. Tabi bu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından verilen bir bilgi. Ekim ayında ise bin 584 adet satış ile yaklaşık yüzde 22’lik bir satış yakalanmış. Bunların tabi sektörümüze inşaat sektörümüze bağlı olan tüm sektörlere muhakkak etkisi oluyor olumlu yönde. Şuanda bu satışların biraz da tapu devirleriyle alakalı, tapuların el değişeside verilere yansıyor. Tabi bu olumların gerçek satışlara dönüşmesini istiyoruz. İnşaat sektörünü biliyorsunuz 200 kalem sektöre hitap eden bir sektör ve Türkiye’nin de lokomotifi. Bu konuda tabi ki olumlu sonuçlar satıştaki rakamları bütün esnaf olarak bizde bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde özellikle 2016 yılı içerisinde bu hedefler daha yükseklere ama daha gerçek satışlar ile yükseklere gelmesini temenni ediyoruz.”
 
ŞANLIURFA’YA NÜFUS AKIŞI YÜKSEK
 
Şanlıurfa’nın ilçelerden ve sınırda yaşanan olaylarla nüfus akışının yüksek olduğunu vurgulayan Gülebak, bu nüfus arışının satışları da arttırdığını söyledi.
 
Gülebak, “Şanlıurfa’nın Büyükşehir olması münasebetiyle çok yoğun bir şekilde çevre illerden olsun, ilçe ve köylerden olsun çok ciddi bir nüfus akışı söz konusu. Birde Suriye’den gelen vatandaşlarımızın da çok yoğun talep ettiği bir il yani bütün sektörler açısından iyi olacağını düşüyorum. 2016 yılı içerisinde. İşte bu seçim süreci, Şanlıurfa’da yaşanan kaos ortamları, Suriye krizi, Kobani krizi çok ciddi sektelere uğradı. Gerek sektörümüz, gerek ticari konuda esnaf arkadaşlar inşallah 2016 yılında kaos ortamının olmadığı barış içerisinde sakin işlerin yükseldiği bir yıl temenni ediyorum” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49