Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Konteynır Kentte İsyan Çıktı: 12 Yaralı
Ülkelerinde yaşanan iç savaştan sığınarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli Mülteciler için Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde geçtiğimiz ay konteynır kent kurulmuştu. 10 bin kapasiteli konteynır kentte gece geç saatlerde isyan çıktı.  Arbedede güvenlikçilerin yaralanması üzerine olayı bastırmak için konteynır kentte çok sayıda Jandarma sevk edildi. Suriyeli mülteciler arasında çıkan isyanı bastırmaya çalışan jandarma erleri de yaralandı. Olayda askerler ve güvenlikçiler olmak üzere toplam 12 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslar ile Harran Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınırken,  Harran Kaymakamı M. Selami Yazıcı konteynır kente gelerek olayı bastırmaya çalıştı. Yaklaşık 1 saat süren olaylar daha sonra son buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.
Öte yandan geçtiğimiz ay kurulan Harran Konteynır Kente girmek isteyen Suriyeliler günlerce kapıda beklemiş, daha sonra Şanlıurfa’da kamplara gönderilmişti 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48