Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sırrın sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Konteynır Kentte Bayramlaşma
 Şanlıurfa’nın Harran Kaymakamı Muhammed Selami Yazıcı, ilçede yaklaşık 14 bin kişinin kaldığı konteynır kentte Suriyelilerle bayramlaştı.

  Harran’da bulunan konteynır kentteki sosyal tesislerde gerçekleşen bayramlaşma törenine Harran Kaymakamı Muhammed Selami Yazıcı, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Kamp Müdürü İbrahim Kızıl, daire amirleri ve yüzlerce Suriyeli katıldı. Burada tek tek Suriyeliler’le tokalaşıp bayramlaşan Kaymakam Yazıcı, sık sık alkışlandı. Salonda Suriyeli vatandaşlarla sohbet de eden Kaymakam Yazıcı, “Bütün kardeşlerimizin bayramını kutluyorum. Aynı orucu tuttuk, aynı namazı kıldık, aynı bayramı kutluyoruz. Dolayısıyla biz kardeşiz, inşallah tez zamanda ülkenizdeki karışıklık sona erer, bir sonraki bayramınızı ülkenizde kardeşlerinizle beraber kutlar, bizleri de misafir edersiniz. Ramazan Bayramı’nın birinci gününde ülkemizdeki bütün çalışanlarla, polisimizle, askerimizle bayramlaştık ve yine bugün burada sizi de yalnız bırakmayıp sizlerle beraber olmak istedik. İnşallah bizim bu birlik ve beraberliğimiz fiili bir dua yerine geçer ve ülkenizdeki karışıklıklar tez zamanda sona erer” dedi.

  Bayramlaşma programına katılan Suriyeli mültecilere bayram şekeri ve lokum da ikram edildi. Bir Suriyeli Kaymakam Yazıcı’ya yazdığı şiiri okurken bazı Suriyeliler’in duygulanıp gözyaşı döktüğü gözlendi. Kaymakam Yazıcı’nın konuşması zaman zaman ‘Birdir, birdir, birdir, Türkiye-Suriye birdir” sesleri kesildi. Bu sözlere Kaymakam Yazıcı, “Biz kardeşiz, inşallah sizin ülkenizdeki karışıklık tez zamanda sona erer, bizde Suriye’de size misafir oluruz” şeklinde karşılık verdi.

 Konteynır kentteki park alanında bayramlarını oynayarak geçiren Suriyeli çocuklar da, sık sık ‘Birdir, birdir, birdir, Türkiye-Suriye birdir” diye bağırarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bayramını kutladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49