Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi

Bu haber kez okundu.

Kolay Kazanç Yolu
Suriye’de yaklaşık olarak 3 yıldır devam eden iç savaştan kaçan Suriyelilerin yaşam mücadelesi Türkiye’nin dört bir ilinde devam ederken sokakta dilenen Suriyelilerin sayısı ise her geçen gün artıyor. Bir  Baba gölgede dillenirken küçük çocuk güneşte ışıkta duran araçlardan para dileniyor.
 
İç savaştan kaçarak Türkiye’ye kaçan Suriyeli mültecilerin sayısı 200 bine yaklaştı. Mültecilerin 200 bini kamplarda.. 100 binden fazla kişi de çeşitli kentlere dağılmış halde..
Kimin ne yaptığı pek bilinmiyor.. Çoğunun kimliği de yok, pasaportu da yok.. Sınıra dayanan elini kolunu sallayarak içeri girmiş..
 
Bazıları sınıra yakın illerde iş bulmuş çalışıyor. Bazıları ise Şanlıurfa’da hareketli caddelerinde, trafiğinde, alış veriş merkezlerinin önünde, turistik mekânların önünde kendilerine dilencilik açısından bereketli gördükleri köşeleri mesken tutmaya devam ediyor.
Trafiğin yoğun olduğu yerlerde ışıklarda duran araçlardan para isteyen dilenciler neredeyse tüm gün refüjlerde bekleyerek dileniyor.
 
Suriyeli bir baba trafik ışıklarında oğlunu dilendiriyor, baba havanın sıcak olması ile reklam panosunu  gölge olarak kullanırken küçük oğlu güneşte ışıklarda duran araçlardan para topluyor. Baba gölgede yatıyor oğul güneşte dileniyor. Bir baba için çalışmadan kolay kazanç yoludur.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49