Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sosyal medya getirildi

Bu haber kez okundu.

Kobani'den zoraki kaçış
Kobani'ye bombalı araçlarla üç ayrı koldan saldırı başlatan IŞİD, YPG güçleri ile çatışmaya devam ediyor. 4 noktada 20 IŞID militanı yaklaşık 200 sivil vatandaşı rehin aldığı belirtildi.
IŞİD’in Kobani’ye yeniden saldırmasının ardından 1000 civarında sivil Kobanili sınır hattına yığıldı. Sivillerin geçişine izin verilmezken, bölgede güvenlik önlemleri alındı. Çatışmaların sürdüğü gün boyunca sınırda bekleyenlere kaymakamlık görevlileri tarafından su ve gıda yardımı yapıldı
 Türkiye'nin değişik illerinden gelen yaklaşık 500 kişi sınıra sıfır konumunda bulunan Kutmanı köyünde karşı tarafta gelecek akrabalarını bekliyor. Sınırda bekleyen akrabaların akıbetini türbinlerle izliyor.
Kobani kentinde farklı 4 noktada 20 IŞID militanı tarafında  bir okul bahçesinde yaklaşık 200 sivil rehin alındığın belirtildi. Sivillere zarar gelmemesi için YPG güçlerinin rehinelerin de bulunduğu binayı gören çatılardaki keskin nişancılar ile IŞİD militanlarını etkisiz hale getirmeye çalıştığı bildirildi.Çıkan savaştan kaçan 1000 kişi tel örgüde Türkiye 'ye geçmek için bekliyor. Kobani'de yaralanan ile tel örgüde sıcaktan bayılan ve hasta olanlar için sınırda bekletilen Ambulanslarla hastalar Şanlıurfa'daki hastanelere götürülüyor Sınıra gelen HDP'li milletvekilleri, güvenlik güçlerinden de son duruma ilişkin bilgi aldı.
IŞİD'in saldırısı ve ardından çıkan çatışmaların sürdüğü Kobani'de dünden bu yana 175 yaralının Türkiye'ye geldiği öğrenildi. 175 yaralıdan 6'sı öldü,  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49