Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Kobani iddiası gerçek mi? Açıklama geldi
Bugün hızla yayılan Türkiye'nin Kobani sınırına çukur kazdığı ve bunun bir müdahale hazırlığı olduğuna yönelik iddialara Şanlıurfa Valiliğinden açıklama geldi.
Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada;
27 Ağustos 2016 tarihinde bazı basın yayın organlarında “Türk askeri hendek kazıp, Kobani’ye girdi” şeklinde yapılan asılsız haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur.
Valiliğimiz tarafından Suriye sınırımızda önceden beri devam eden sınır güvenliğini güçlendirme çalışmaları kapsamında çalışmalar devam etmekte olup, Suruç ilçemizdeki Mürşitpınar sınır kapısı bölgesinde de çalışmalar sürdürülmektedir. İki ay önce ihalesi yapılan duvar örme çalışmaları Mürşitpınar sınır kapısının doğusunda bir, batısındaysa 4 kilometre olmak üzere toplam beş kilometrelik bir alanı kapsamaktadır.
Çalışmalar uluslararası koordinatlara göre sınırın sıfır noktasında yürütülmektedir. Hendek kazıldığı iddialarına konu olan çalışmalar ise güçlendirilmiş beton duvarların yerleştirileceği yerlerdeki temel güçlendirme çalışmalarıdır.Haberlerde iddia edildiği gibi güvenli bölgeye girildiği ve askeri yığınak yapıldığı iddiaları kesinlikle gerçek dışıdır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49