Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Koalisyon çalışmalarını Çelik yürütecek
 Meclis Başkanlığı koltuğunun sahibini bulmasıyla birlikte koalisyon denklemi daha da belirginleşti. AK Parti’nin koalisyon Komisyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şanlıurfa eski Milletvekili Faruk Çelik de yer alıyor.
Meclis Başkanlığı koltuğunun sahibini bulmasıyla birlikte koalisyon denklemi daha da belirginleşti. AK Parti’nin koalisyon Komisyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şanlıurfa eski Milletvekili Faruk Çelik de yer alıyor.
AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hükümeti kurma" görevi vermesiyle başlayacak siyasi trafiğe hazırlanıyor. CHP ve MHP'nin 7 Haziran öncesi ortaya koyduğu "seçim manifestoları"nı mercek altına alan AK Partili kurmaylar, kilit noktaların analizini yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan görevi aldıktan sonra üç muhalefet partisinin lideriyle de görüşerek nabız tutacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ikinci ziyaretine kurmaylarının da katılımıyla, "koalisyon teklifi"yle gidecek.
 
KOMİSYONLAR İŞ BAŞINDA
AK Parti'nin oluşturduğu komisyonlarda "koalisyon mesaisi" yapılıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başında olduğu "Hukuk Komisyonu"nda, sürecin hukuki boyutu ve izlenecek yol değerlendirilirken, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın başında olduğu "Ekonomi Komisyonu"nda partinin öncelikleri ve ekonominin hassasiyetleri masaya yatırılıyor. "Siyasi Komisyon" ise ağırlıklı olarak koalisyon görüşmelerinde gündeme gelecek başlıklar ve şartlar üzerinde çalışıyor
CHP VE MHP’YE AYRI KOALİSYON
Başbakan Davutoğlu'nun isteğiyle hem MHP ile hem de CHP ile muhtemel koalisyon görüşmeleri için iki alt komisyon oluşturuldu. Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in başında olduğu bu komisyonlar ise ayrı ayrı iki partinin muhtemel uzlaşma ve ayrışma noktaları üzerinde hazırlık yürütüyor.
 
O İLKELER KORUNACAK
Muhalefet , partilerinin Erdoğan ile ilgili söylemlerine karşın "Cumhurbaşkanı'ın yetkileri"yle ilgili gelecek talepler konusunda AK Parti net bir tutum takınacak. Halkın yüzde 52'sinin oyuyla, CHP, MHP ve HDP adaylarının önünde yarışı kazanan Erdoğan'ın, halktan ve Anayasa'dan aldığı yetkiyi kullandığı, ona yönelik atılacak bir adımın halkın iradesine de saygısızlık olacağı savunuluyor. Ayrıca, ekonomik istikrarın devamı, yürütülen dev projelerin kesintiye uğratılmaması gibi hassasiyetler de korunacak. (güneş)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49