Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Kızılkoyunda Hummalı Çalışma
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kızılkoyun’da kamulaştırdığı 422 ev ve iş yerini yıkıp ortaya çıkarttığı mağaraların üst tarafındaki yapıların şimdi de cephe sağlıklaştırmasını yürütüyor.
Urfa’nın aynası konumundaki Kızılkoyun’da hummalı bir şekilde yürütülen cephe iyileştirmesi için işçiler kurdukları iskelelerle kreme boyadıkları binaları adeta Bodrum Evleri görünümüne kavuşturuyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Koruma Amaçlı İmar Müdürlüğünün yürüttüğü cephe sağlıklaştırması çalışmalarında 50 civarında evin dış cephesinin iyileştirileceği bildirildi.
Balıklıgölün yakının da Haleplibahçenin de tam karşısında bulunan Kızılkoyun’da yaklaşık bir aydır devam eden cephe sağlıklaştırmalarında şuana kadar 12 binanın dış cepheleri güzelleştirildi. Güzel bir görünüme kavuşan Kızılkoyundaki binaların dış cephelerindeki iyeleştirmelerin iki ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba” Kızılkoyun projesi önemli bir proje. Çünkü orada Urfa’nın tarihi surları 78 adet de büyük ve küçük çapta mağara bulunuyor. Burası Şanlıurfa turizmi için çok önemli. Kızılkoyun Balıklıgöl platosu içerisinde yer alıyor. Kızılkoyunda mağaraları ortaya çıkarttık. Şimdi surlar ortaya çıkaracağız. Burada Peyzaj projesi olacak. Burası Haleplibahçe projesiyle birlikte entegre olacak ve güzel bir proje ortaya çıkacak. Burası Şanlıurfa turizmine çok büyük katkı yapacaktır. Buradaki çirkin görüntüleri ortadan kaldırmak için oradaki binaların dış cephe sağlıklaşmasını da büyük bir hızla yürütüyoruz.”dedi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49