Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Kızamık salgını artık yok
Şanlıurfa halk sağlığı müdürlüğü yapılacak çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.
Halk sağlığı müdürlüğünde yapılan toplantıya Halk sağlığı müdürü Dr. Osman Koyuncu, Diş Hastanesi müdürü Sait Koyuncu, Halk sağlığı kanser şube müdürü Serpil Yüksekyayla ve birim müdürleri katıldı.
Toplantıda konuşma yapan Halk sağlığı müdürü Dr. Osman Koyuncu” Sağlık bölümü 3’e ayrıldı İl sağlık Müdürlüğü, Kamu hastaneler birliği ve Halk sağlığı birimi bizim halk sağlığı birimiz ilk öncelik olarak verilen hizmet poliklinik hizmeti ve koruyucu hekimlik hizmetleri halk sağlığı hizmetlerine verildi. Halk sağlığı merkezinde asıl operasyonlar bölümü aile hekimliği aile hekimleri sağlık hizmetlerini yürütmekle görevlendirilmiştir. Ana sağlık hizmetlerinde özellikle çocuklarda son 10 yılda önemli başarılar elde ettik bugün yeni yeni programlar ekleniyor bunlardan bir tanesi de kanserle mücadele kanser dünya son yıllarda hem dünya ekonomisi sarsan hemde bir çok insanın ölümüne sebep olan artık yaygın bir hal almış hastalıktır. Kanser her dokuda gelişebildiği gibi bazı dokularda geliştiğinde ciddi ekonomik nedenlere ve ölümlere yol açıyor. Ancak bu kanserin içersinde tarama yapabilen kanserler vardır. Bun tarama bilen kanserler içersinde meme kanseri başta geliyor ikinci sırada rahim ağzı kanseri ve üçüncü sırada bağırsak kanseridir bu kanserlerin özelikleri önlenebilir kanserler erken tespit edilebilen kanserler erken tespit edildiğinde tedavisinde yüzde yüz tedavisi olan kanserlerdir.
Kadınlarda en sık görülen meme kanseri bu kanserlerden bir tanesidir. Taramalar sırasında bu kanserlerin tespit edilmesi mümkündür. Aile hekimlerine müracaat etmeleri halinde aile hekimlerimizin yardımcı olabileceği bazı basit tetiklerle teşhis koyabilecekleri bir kanserdir. Meme kanseri için 20 yaşından sonra özellikle herkesin kendi kendini muayene etmesini öneriyoruz bu konunda aile hekimleri bu bilgileri verebilmektedir.
Türkiye’de dünyaya gelen  çocukların yüzde 97’sini aşı yapabiliyoruz buda bulaşıcı hastalıklardan dolayı ölüm sayısını azaltmış oluyor.
Mene kanserinde hedefimiz 105 bin hastayı tarama yapmayı planlıyoruz 175 bin insanımızın rahim ağzı kanser taraması yapacağız ve bağırsak kanseri için 140 bin insanımız bizim hedefimizin içindedir.
 Suriyeliler için kamplarda sağlık taraması yapılacak Suriyeliler Türkiye’deki eczanelerden ilaç alabilecek şuanda kadar Suriyeli mültecilerden Suriyeli kaynaklı herhangi bir hastalık  tespit edilmemiştir.
SPSS hastaları doğum tarihi 2000 önce olan çocuklarda görülüyordu. Şuanda bu vakalar Türkiye’de 0 vakadır. Daha önceleri sıkça gördüğümüz kızamık salgını bugün artık yok”dedi”
 
 
‘’Her Ayın 7’si 7 Dakika’’ ismi ile başlatılan proje için hazırlanan video’da Yavuz Bingöl, Ece Uslu, Mete Horozoğlu, Dolunay Soysert, Saruhan Hünel gibi ünlü isimler ile Vali Yardımcıları, Halk Sağlığı ve Kanser Şube Müdürleri ve vatandaşlar kamera karşısına geçip ‘Her Ayın 7’si 7 Dakika’’ diyerek Urfalıların dikkatini çekmeye çalıştı.
 
Yürütülen çalışmalarla başta kadınlar olmak üzere, vatandaşları ücretsiz kanser taramasından geçirerek, kanserin ilerlemesini önlemek amaçlanıyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49