Öne Çıkanlar ümgeneral Koç Şanlıurfada Şanlıurfada Yağmur Bereketi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi gıda

Bu haber kez okundu.

Kışın iş yok düğün var
Sıcak mevsimlerin genelini il dışında geçiren Şanlıurfalılar, kış aylarında ise üst üste düğün yapıyor.
 
Şanlıurfa kent merkezinde son zamanlarda düğün sayılarının fazla olması dikkatlerden kaçmazken, vatandaşlar, kış aylarında boş oldukları için düğün yaptıklarını ve sıcak havaların başlamasıyla birlikte il dışına çalışmaya gittiklerini söyledi. Kış aylarında Şanlıurfa’da yaşayan mevsimlik işçiler, kış aylarında iş olmadığı için evliliği aradan çıkarmak istediklerini söyledi. Özellikle her haftasonu Şanlıurfa’da düğünlerin olması dikkatlerden kaçmazken, düğünlerin ortalama 2 ay sonra duracağı belirtildi. Yaz aylarının genelini il dışında tarım işinde çalışarak geçiren vatandaşlar, iş sezonunda düğün yapamadıklarını, kış aylarında fırsat buldukları için düğün yaptıklarını söyledi.
 
İl dışında mevsimlik işçi olarak tarımda çalışan vatandaşlar, düğün masraflarını çalıştıkları işlerden karşıladığını belirterek, tarım işinde kazandıkları parayla düğünü gerçekleştirdiklerini söyledi. Kış aylarında Şanlıurfa’da düğün sayısının fazla olduğunu işsizliğe bağlayan Nedim Akça adındaki vatandaş, düğünlerin ardından evlenen çiftin il dışında çalışmaya gideceklerini söyleyerek, “herkesin bildiği gibi, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Şanlıurfalıların yarısından fazlası il dışına çalışmaya gidiyor. Yaz ayları boyunca çalışıtıkları için düğün yapmaya fırsatları olmuyor, ayrıca yaz mevsiminde düğün yapacak para da bulunmuyor. Bu insanlar yaz ayları boyunca çalışıp düğün için para biriktiriyorlar. Kış aylarında işsiz olan bu insanlar, işsizliği fırsat bilerek, düğün yapıyor. Evlenen çiftler de düğünün ardında il dışına çalışmaya gidecek. Genellikle düğünlerin ardından vatandaş borçlanıyor ve bu borcunu bitirmek amacıyla yeni gelin ve damat da çalışmaya gidiyor” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49