Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı Başkan Kuş

Bu haber kez okundu.

Kış lezzetleri vitrinde yerini aldı
Şanlıurfa’da kış ayların lezzetleri  arasında  yer alan kurutmalık biber ve patlıcan, ve bamya tezgahlarda ki yerini aldı.
Şanlıurfa'da yaz aylarında son günlerine doğru dolmalık biber patlıcan ve bamya kurutulması için pazardan alınıyor. biber, patlıcan ve bamya  İçini oyup, kurumaya bırakılan kurutmalıklar, yaklaşık 10 gün içerisinde satışa hazır hale getiriliyor. yaz güneşini alan kurutmalıklar çabuk kuruyor kurutulan biber, patlıcan ve bamya iplere dizilerek  satışa hazır hale getiriliyor.
Şanlıurfalı bir çok evde satış amaçlı yapılan kurutmalıklar sonbahar ayının sonlarına doğru Haşimiye meydanında bulunan iş yerlerinde satışı yapılıyor. kurutmalıklar genelde dışarıdan gelen turistler rağbet ediyor. yerli halk kendi kurutmalığını kendisi yapıyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49