Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Kış aylarında otobüs seferleri azalabilir
 Tüm Türkiye genelinde etkili olan yağışların hava ve karayolu ulaşımını da etkilemesi bekleniyor. Yağışların başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde otobüs seferlerinde azalmanın olduğu belirtildi.

Şanlıurfa otogarındaki otobüs işletmelerinde bu durumun yaşanmadığını söyledi. Şanlıurfa genelinde de yağışların etkili olmasıyla beraber beklenen sefer azalması, şimdilik düşünülmüyor. Sert hava koşulları nedeniyle kış aylarında genellikle iptal edilen veya ertelenen otobüs ve uçak seferlerinin bu yıl bu tür bir sebeple ertelenmediği bildirildi. Şanlıurfa otogarında yine yoğunluğun yaşandığı dikkatlerden kaçmazken, vatandaşları sert hava koşulları öncesinde gidecekleri yere varmak istediği belirtildi. Sefer sayısında herhangi bir değişikliğin olmadığını kaydeden otobüs işletmecileri, aynı zamanda fiyatlarda da pek bir değişikliğin olmadığını söyledi. Yağışlar dolayısıyla yolculukların güvenceli olmadığını söyleyen vatandaşlar, yağışlar öncesinde yolculuğu aradan çıkarmaya çalışıyor. Vatandaşların kış ayları öncesi yolculuk telaşı otogarda yoğunluk oluştururken, Doğu illerine yolculuk yapacak bazı vatandaşların tedirgin olduğu görüldü. Doğu illerinde genel olarak hava koşullarının sert olduğunu söyleyen bir vatandaş, buzlanma dolayısıyla yolculuk yapmaya korktuğunu söyledi. Hakan Acıoğlu adındaki vatandaş, “Ben ağrı’da üniversiteokuyorum, vizeler bittikten sonra ailemi görmeye geldim, daha iznim olmasına rağmen erkenden gitmek istiyorum. Ağrı’da hava koşulları sert olduğu için yollar sürekli buzlanıyor, her an kar yağabilir, öyle olunca da yolculuk tehlikeli oluyor. Bu yüzden hava koşulları tam sertleşmeden gideceğim yere varmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Otobüs şoförlerinden birisi ise hava koşulları ve yolculukla ilgili aptığı açıklamada, “hava koşulları karlı veya buzlu olduğu zaman eğer risk varsa zaten seferler iptal edilir veya ertelenir. Ben dahil bütün şoförler ve otobüs işletmeleri bu konuda oldukça sağlam kararlar alıyor. Yolculuk esnasında da bütün şoförler dikkatli davranır ve sürekli şoför değiştirilir. Yani direksiyon başında bir şoför en fazla 4 saat durur, böyle olunca şoförler hem uyanık hem dinç olur. Allah’ın işini bilemeyiz, kaza her an olabilir ama yolcularımızın şoför tedirginliği olmasın” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48