Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

“Kış Aylarında Bin 200 Aileye Yemek Veriliyor”
Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, kentteki ihtiyaç sahibi ailelere destek olurken, bu ailelerin sıcak yemekle buluşmasına imkan tanıyor.
 
Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, daha önce başvuru yapan ailelerin evlerini denetleyip, durum hakkında bilgi aldıktan sonra, ailelere sıcak yemek, para ve kuru gıda yardımında bulunuyor. Her yıl binin üzerinde aileye sıcak yemek imkanı sunduklarını söyleyen Aşevi yetkilisi Ahmet Naci Halhallı, aşevine gelerek, yemek götüren ailelerin yaz aylarına doğru azaldığını söyledi.
 
“KIŞ AYLARINDA BİN 200 AİLEYE YEMEK VERİLİYOR”
 
Aşevinin faaliyetlerini anlatan Halhallı, kış aylarında kayıtlı bulunan bin 200 aileye sıcak yemek verildiğini söyleyerek, ihtiyaç sahibi ailelerin mağduriyetini giderdiklerini söyledi. Kış aylarında il dışında iş olmadığı için kentte bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin, gelip yemek aldığını söyleyen Halhallı, “kentteki ihtiyaç sahibi aileler, bizlere aile tablolarıyla birlikte başvuruyor. Başvurularından sonra bizler de durumu kesinleştirmek adına evlerine giderek, evlerini inceliyoruz. Eğer gerçekten yardıma muhtaçlarsa kendilerine yemek kartı veriyoruz ve buraya gelip, sıcak yemek alma imkanı buluyorlar. Kış aylarında yemek almaya gelen ailelerin sayısı artıyor, bin 350’yi bulduğu oluyor” şeklinde konuştu.
 
“İŞÇİ GÖÇÜ BU SAYIYI DÜŞÜRÜYOR”
 
Kentte bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin yaz aylarına doğru il dışına tarım işinde çalışmaya gittiğini anımsatan Halhallı, mevsimlik işçi göçünün başlamasıyla birlikte yemek almaya gelen ailelerin sayılarında düşüş yaşandığını söyledi. Yaza doğru gidildiği için şimdiden 200 ailenin yemek almaya gelmediğini söyleyen Halhallı, “tabi kış aylarında vatandaşlarımızın hepsi kentte olduğu için gelip buradan yemek alıyorlar. Yaz aylarına doğru bu insanlar il dışına çalışmaya gittiği için gelip buradan yemek almaya gelen aile sayısı da azalıyor. Kış aylarında bin 200 kişiye yemek veriyorduk, şimdi bin aileye düştü. Yaza doğru giderken bu sayı daha da azalır. Yaz aylarında vatandaşlarımız il dışında olduğu için yemek almaya gelen aile sayısı azalıyor ve bir aya kalmaz bu sayı 300- 400 aileye kadar düşer” ifadelerini kullandı.
 
“EVLERE KIRMIZI ET GÖNDERİLİYOR”
 
Yemek dağıtımının yanı sıra, ihtiyaç sahibi ailelere kırmızı et yardımı da yapıldığını söyleyen Halhallı, 6 kişilik ailelere, ayda bir, 6 kişiden fazla olan ailelere ise, ayda iki sefer et gönderdiklerini söyleyerek, “ihtiyaç sahibi ailelerimiz aşevinden kırmızı et imkanından da faydalanıyor. Hayırseverler, buraya kurban getirip, kesiyorlar, biz de bu etleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz. 6 kişilik ailelere ayda bir sefer, 6 kişiden fazla ailelere ise, ayda iki sefer et dağıtımı yapıyoruz. Bu şekilde vatandaşlarımızın etsiz kalmasını da engelliyoruz. Hayırseverlerimiz yardım ettikçe bizler de bu yardımları ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz. Sonuç itibariyle sosyal yardımlaşma ve dayanışması olan bir kentiz ve herkes elinden geldiğince muhtaç aileler için çalışıyor” şeklinde konuştu.
 
“3 AY BOYUNCA KURU GIDA YARDIMI YAPILIYOR”
 
Yılın 9 ayı boyunca sıcak yemek dağıttıklarını söyleyen Halhallı, 3 boyunca da sıcak yemeği keserek, evlere kuru gıda yardımı yaptıklarını söyledi. Kentte fazla kişinin kalmaması üzerine sıcak yemek yapmayı kestikleri dönemlerde ihtiyaç sahibi ailelere kuru gıda gönderdiklerini söyleyen Halhallı, “biz burada yılın 9 ayı boyunca sıcak yemek
 
hizmeti veriyoruz. İhtiyaç sahibi aileler, buradan sıcak yemek alma imkanı buluyor. 3 ay boyunca da sıcak yemek yapmayı bırakıp, bunun yerine kuru gıda yardımı yapıyoruz. Kuru gıda gönderdiğimiz aileler, bu şekilde geçimlerini sağlayarak, kendi yemeklerini kendi evlerinde yapıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49