Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Kış ayında çocukların yaşam mücadelesi
Şanlıurfa'da havaların soğumasıyla gecenin karanlığında çöpleri karıştırıp pet şişe, karton ve diğer malzemeleri satarak hayatını kazanmaya çalışan çocukların yaşam şartları ağırlaşıyor.
Şanlıurfa'da Suriyeli mültecilerle birlikte hızla aratan çöp toplayıcı çocuklar için yaşam şartları zorlaşıyor. Havaların soğumasıyla birlikte şafak vakti işe çıkan çöp toplayıcı çocuklar yaşam mücadelesiyle birlikte soğuk havayla mücadeleye başladılar.
Dar geçimli ve işsiz ailelerin çok olduğu Şanlıurfa’da  Suriyeli mültecinde olduğu çocuklar  çöp toplayarak, ailelerinin bütçelerine katkıda bulunmak istiyor. Soğuk havalarda sabahın erken saatlerinden başlayarak, akşama kadar çöp konteynerlerinden topladıkları pet şişe, karton ve diğer malzemeleri satarak hayatını kazanmaya çalışan çocuklar, sefil bir hayat yaşıyor. Tahsil ve becerileri olmadığı için fabrika ve diğer işlere alınmadıklarını söyleyen çocuklar, çöp toplayarak, ekmek parası kazanmaya çalıştıklarını söyledi. Çoğu okul yaşındaki bu çocuklar, ekmek parası kazanmak için eğitimlerinden vazgeçiyor. Okula gitmeyerek, çöp toplayan çocuklar, topladıkları çöpleri hurda alan yerlere satarak, ailelerinin bütçesine katkıda bulunuyor. Aileleri zor durumda olduğu için bu işi yaptıklarını söyleyen çocuklar, yetkililerin kendilerine yardım etmemesini eleştirdi.
Şanlıurfalı dar geçimli aile çocuklarına Suriyeli çocuklarında dahil olmasıyla kent kenelinde çöp toplayıcı çocuklar çoğaldı 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49