Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor

Bu haber kez okundu.

Kış ayında bahar havası
Sıcak havaların etkisiyle turistik mekanlar ziyaretçi akınına uğruyor. Güneşli havaları fırsat bilen vatandaşlar Balıklıgöl’de yoğunluk oluşturuyor.
Türkiye genelinde soğuk havalar etkisini yitirirken, Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının 18 dereceye ulaşması, vatandaşların Balıklıgöl, Eyyüp Peygamber sabır makamı ve Eyüp Nebi sabır makamında yoğunluk oluşturmasına neden oldu. Uzun bir süreçten sonra güneşli havaların yaşanmasına sevindiklerini söyleyen il dışından gelen ziyaretçiler, bahar günlerinin yaşandığını belirterek, güneşli havalarda Şanlıurfa’da kalmak istediklerini söyledi. Şanlıurfalı vatandaşlar da güneşli havaların etkisiyle piknik alanlarını doldururken, il dışından gelen turistler daha çok kutsal makamları ziyaret ederek, dua etti. Kent merkezinde bulunan Balıklıgöl ve Eyyüp Peygamber sabır makamını ziyaret eden vatandaşlar, ziyaretlerden oldukça memnun olduklarını ve hava sıcaklıklarının verdiği rahatlıkla serbest dolaştıklarını söyledi. Daha çok İç Anadolu bölgesindeki şehirlerde havalar daha soğuk geçerken, Yozgat’tan geldiklerini ve burada bahar günlerinin yaşandığını ifade eden bir vatandaş, “sürekli hava durumundan takip ettiğimiz için burada havaların güneşli olduğunu gördük ve Şanlıurfa’yı görmek için geldik. Uzun zamandan beri bu kente gelmeyi düşünüyorduk ama bir türlü fırsatımız olmadı. Şimdi fırsat bulduk ve ailemizle birlikte geldik. Kutsal makamları ziyaret ettik, gerçekten çok güzel bir şehir” ifadelerini kullandı.
Ayrıca kent merkezinde faaliyet gösteren çay bahçeleri ve kafelerde de aynı yoğunluk yaşandı. İl dışından gelerek, Şanlıurfa’da dolaşan turistler ve Şanlıurfa’nın yerlilerinin yoğun olarak uğradığı mekanlarda çoğu zaman yer sıkıntısı yaşandığı görüldü. Özellikle açık havadaki mekanlar bu anlamda daha çok tercih edilirken, kapalı mekanlara ilgi azdı. Açık hava mekanlarında yoğunluğun yaşanması en çok da işletmecileri memnun etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49