Öne Çıkanlar ümgeneral Koç Şanlıurfada Şanlıurfada Yağmur Bereketi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi gıda

Bu haber kez okundu.

Kırmızı, "Esnaf İş Yapamıyor, Vatandaş Yoldan Geçemiyor"
Kent merkezinde bulunan Cumhuriyet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren oto galericiler, hem trafik akışını zorlaştırıyor, hemde vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. 300 oto galerici esnafı elindeki mevcut araçları satmak için dükkânın önüne park edince cadde üzerindeki trafik akışı da, vatandaşın yürümesi de zorlaşıyor. Zaman zaman kazalara da neden olan bu duruma vatandaşlarda, oto galerici esnafı da tepki gösteriyor.
Türkiye'nin İlk Galerinden Birisi
Şanlıurfa oto-alım sitesi kurulduğunda Türkiye'nin ilk galerisinden birisidir. 1986 yılında site yapıldığında çevresinde bina yoktu,Belirli bir zamandan sonra konutlar yapıldı Şanlıurfa Valiliği, Adliye, İş-KUR ve diğer kamu kurum ve kuruluşları yer aldı,site şehir merkezinde kaldı. Yaklaşık 7 yıl önce 252 dönümlük bir arazi milli emlaktan tahsis edildi. Evren Sanayi ile Akçakale yolu arasında tahsis edilen yere çalışmalar başladı. 300 adet oto alım sitesinde çalışmalar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin girişimiyle birlikte altyapı ve yol sorunu çözüldü. Daha önce bir çok defa açılması planlana sitede 2019 yılın sonlarına doğru gelmesine rağmen hala bitirilmemesi tepkilere neden oldu. Kentin en gözde yerinde bulunan fakat alan yetersizliği nedeniyle de iç içe olan oto alım sitesi esnafı, yeni oto alım sitesinin biran önce açılmasını isteyerek, yeni yerlerine taşınmak istediklerini söylediler. Yılan hikayesine dönen alım satım sitesinin taşınması ile birlikte bölgede derin bir nefes alacak, oto alım sitesi esnafı ise yeni yerlerinde rahatlamış olacak.
Esnaf İş Yapamıyor, Vatandaş Yoldan Geçemiyor
Oto alım sitesi esnafından Kırmızı otomotiv sahibi Yalçın Kırmızı, gazetemize yaptığı açıklamada, galericilerin yeni yerlerine taşınmasıyla bölgenin rahat bir nefes olacağını söyledi. Oto Galericilerin yıllardır şehir merkezinde yer aldığını ve bu yüzden Cumhuriyet caddesinde ciddi trafik sorununun olduğunu belirten Kırmızı," Şanlıurfa alım satım sitesi yıllardır taşınacak denildi ama taşınmadı esnaf araçlarını park edecek yer bulamıyor, iş yapamaz duruma geldiler. Yolda geçen vatandaşlar araç yoğunluğundan dolayı yoldan geçemiyorlar, Sayın Valimiz en geç yıl sonunda taşınacak dedi, inşallah öyle olur"diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49