Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı

Bu haber kez okundu.

Kimyasal İlaçlar Hayvanların Ölümüne Yol Açtığı İddia Edildi

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında sulu tarımın yaygınlaşmasıyla Harran Ovası’nda çiftçinin gözdesi haline gelen pamukta üretim her geçen yıl artıyor. Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuktaki üretim artışında, destekleme ödemeleri ve makineli hasada geçilmesinin de önemli rolü bulunuyor. Vatandaşlar ürünlerin erken olgunlaşması için tarlaya serpilen kimyasal ilaçlar hayvanların ölümüne yol açtığı iddia etti.

Harran İlçeleri’nde tarla mahsulü ürünlerin erken olgunlaşması amacıyla ekinlere serpilen kimyasal ilaçlar birçok küçük ve büyükbaş hayvanın ölümüne yol açıyor. İlaçlamanın yapıldığı alanlarda beslenen keçi, koyun, inek, tavuk gibi küçük ve büyükbaş hayvanlar ilaçların etkisiyle öldüğü belirtildi. Konuyla ilgili konuşan çiftçileri, hayvanlarını mera ve tarla kenarlarına saldıklarını, Ancak tarlalara serpilen ilaçların, rüzgarın etkisiyle mera alanları ile su kaynaklarını da etkilediği bu nedenle hayvanların ölmeye başladığı ileri sürüldü.

Çiftçilere seslenen köy sakinleri, ilaçlama yapılırken daha dikkatli ve daha duyarlı olunması konusunda uyarıda bulundu. Çiftçiler, “Unutulmamalıdır ki, bilinçsizce yapılan ilaçlama ve tarım, ülkemize ve geleceğimize zarar olarak geri dönecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49