Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Kılıç, Sosyal Medyada Algı Operasyonu Yapılıyor
Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla Kaşmer Dağı'nın imara açılmasına kent genelinde tepkiler neden olmuştu. Konu ile ilgili basın açıklaması düzenleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç,, “Başbakanlık kararı doğrultusunda yapıldığını ve muhalefetiyle birlikte oy birliği ile kabul edildiğini söyledi.
Son bir haftadır sosyal medya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, iktidarıyla muhalefetiyle oy birliğiyle Avrupa’yı bazında bir plana imza atan meclisimiz maalesef algı operasyonlarıyla linç edilmeye çalışılmaktadır diyen Kılıç “Büyükşehir belediye başkanımız Ankara’da olması nedeniyle bu konu ile ilgili kurumları bilgilendirilmesi nedeniyle açıklama yapma gereği duydum.2014 yılında Büyükşehir belediyesi meclisi kentsel gelişim olarak ilan ettiği alan 5 Nisan 2015’te liderimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onayladığı Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel gelişim alanı olarak ilan edildiği bir alandır. Bu bakanlar kurulu kararı çıktıktan sonra 13 Nisan 2015’te Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, biz tapu kayıtlarına buranın kentsel gelişim ilanı ilan edildiğine dair ilgili kurumlara yazı yazmışız, bu bölgenin kentsel gelişim alandır. Bu prosedürler bittikten sonra Dönemin Büyükşehir başkanı Celalettin Güvenç, dönemin genel sekreteri Balamir Gündoğdu’ya, dönemin İmar başkanı Seyfettin Gencer’e, Yahaya Ürüne ve Kamu kurumunda çalışan o işle ilgilenen tüm şube müdürlerine bu şehir ne kadar yürekten teşekkür etse de azdır. Nedenine gelecek olursak, burası kentsel gelişim ile ilgili ilan edildiği zaman ilgili yetkili bir isim Balamir, Gündoğdu’ya geldi.Dediki burası hazine arazileri burası vatandaşın ağaç ektiği ev yaptığı yerler burayı sosyal ifhal grubu aynen cevap şu bizler orada olduğum için dedi ki, biz onu sunmuşuz Cumhurbaşkanımızda bizi buraya gönderirken, biz buranın kaynak sıkıntısı olduk” şeklinde konuştu.
“Cumhurbaşkanına Gidin, Orayı Geri Alsınlar”
Bakanlar Kurulu ve cumhurbaşkanı imzasıyla resmi gazetede yayınlanmış bir kararı bizim geri alabilmemiz söz konusu değildir diyen Kılıç, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ideal edilemeyecek bir porsiyonda beyan ettiğimizde gidin kendi kaynağınızı kendiniz yaratın, onun üzerine bizde başvururları yaptık. Bakanlar Kurulu ve cumhurbaşkanı imzasıyla resmi gazetede yayınlanmış bir kararı bizim geri alabilmemiz söz konusu değildir. Cumhurbaşkanına gidin, orayı geri alsınlar. Biz burayı işgalden kurtardık, sevgili arkadaşlar beş bin dönüm alanı araziyi biz büyükşehir belediyesine kazandırdık. Daha sonraki safahatta tokide bir toplantı yine bizzat şahsım bulunduğum için net biliyorum.Toki başkanı dedi ki, Antep eli bin konut talepli çok güzel bir imar planıyla geldi biz Antep’te eli bin konut yapıyoruz,dedik bize de yapın o zaman yerimiz var dedi. Başkan dedi ki, ben o beş bin konutu bu şahsın yaptığı yere Nihat Çiftçi olarak atmış trilyon para vererek belediyeye kazandırdım bu malı toki’ye vermem toki’nin kanundan kaynaklı hazine arazilerini elde edebilme imkânı var. Yan tarafında hazine kaynakları var, sizde hazine arazileri alın, beraber imar planıyla gelecek vizyonu belirleyen bir şehir planı yapalım. Bunun neticesinde çalışmalar yapıldı. İki yıla yakındır devam etmektedir.”dedi.
“İftirayı Asla Kabul Etmiyoruz Eleştiriye Açığız”
Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bir yerde herkesin haberdar olduğuna değinen Kılıç, “Urfa’da maalesef net söylüyoruz. Bu bizim siyasi hayatımızda da sebep olsa, biz arsa baronlarıyla aldığı operasyonlarını kurban gitmeyeceğiz. Büyükşehir belediye meclisi bu konuda dik durmuştur, dik duracaktır. Çünkü burada biz %96 kamu alanı olan bir yeri imara açmışız. %4 özel mülkiyet bir kısmada tapu kayıtlarında araştırıldığı zaman Tarım İl Müdürlüğünün iadelerinden vatandaşa kazandırıyorlar. Son dönem alım satımlar yapılmış diyorlar ya tapu müdürlüğü ordadır, gidin araştırın, soruşturun isim versinler, şu meclis üyesi desinler, şu başkan desinler, yok ama algı davetiye 2007 de imara açıldı. Davetiyeyi 2014’te çelik köprü yapmaya başladıktan sonra alt yapıya girmeye başladı. Ama buradaki amaç kamu menfaati değil sevgili Urfalılar yemin ediyorum kamuoyuna ajanssa edilen şey Urfa sevdası falan değil, bu meclis yapmasın kimse bu planda yanlış diyemiyor. Herkesin dediği şu alsın seçim dönemi biz hesap veremeyiz. Biz bedenimizle hesap vereceğiz. Siyasi geleceğimizle hesap veririz, biz imza atamayacağımız kararın arkasındayız. Bu kararın arkasındayız, bu karar askıya çıkacak, bir yerlere çıkacak, bir aylık sure içerisinde askıda kalacak onu geçtikten sonra mahkeme süreci var. Bizde insanız eksik olmuş gözden kaçmış şeyler vardır veya olabilir eleştiriye hazırız ama iftirayı asla kabul etmiyoruz eleştiriye açığız eleştirilecektir.” diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Nihat Kılıç, son günlerde Kaşmer Dağı’nın imara açılması sonrası gelen tepkiler üzerine açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Kaşmer Dağı ile ilgili büyükşehir meclisini eleştirip tepki gösteren Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın’a cevap veren Büyükşehir Meclis Başkanı Nihat Kılıç, yüzölçümü Şanlıurfa kadar olan ve tarımda bir numara olan Hollanda’yı örnek vererek, “Rektör bey önce kendisine baksın, Türkiye’nin 3’ncü büyük tarım şehri olan Şanlıurfa’nın tarıma baksın ne yapmış ondan sonra gelsin bizleri eleştirsin” diyerek tepki gösterdi.

“Konya kadar bir yer Hollanda”

Hollanda, Konya kadar bir yerdir diyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç, Bu kadim bir kent bu kadim kentle ilgili birçok şey var yapmışız yapacağız bakın iddialar ile ilgili birkaç şey ile belirteceğim; ilin rektörü bizim meclisin dökmek altında bırakan beyanlarda bulundu. 1978 yılında ziraat fakültesi kuruldu. 1992’de Harran üniversitesi kuruldu. Hollanda, Konya kadar bir yer Hollanda, Urfa kadar tarım arazilerine sahip bir ülke Hollanda’nın tarımdan geliri 95 milyar Euro Hollanda tarımdan gelir sağlıyor. Harran Üniversitesi rektörüne sesleniyorum; sen ziraat fakültesi olarak bu kadar tarım arazinde yoğun olduğu Urfa’da hangi çalışmayı yaptığında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve kamu kurum ve kuruluşları yanında olmuyor” şeklinde konuştu.

“Teknokent’e Yine Biz El Attık”

Teknokent’e yine kendilerinin el attığını söyleyen Kılıç, “Teknokent’e yine biz el attık, 27 bin dönüm arazi var. 2014 yılında yine geçmiş belediye başkanımız ile genel sekreterin olduğu bir toplantıda Osmanbey Kampüs yerinde orda bize 5 bin dönüm yer verin, yaşam alanları oluşturalım dedik. Hala daha bir dönüş yok. Eyyübiye ile ilgili bir sefer kendilerinin talebi, bir seferde kamu kurum ve kuruluşların talebi o kadar güzel anlatılar ki, biz TOKİ’ye vereceğiz konut yapacağız dediler. Bu şehrin Büyükşehir Belediyesi bu talebi iki defada Eyyübiye’de imara açılacak yeri reddetti. Reddetme nedenini de söyleyelim meclis adına konuşuyorum. Meclis arkadaşlar biz orayı imara acarsak tarım arazilerin tipinde cazibe merkezleri oluşturup, sonu konuklu olur, sonu ŞUTİM olur. 20-25 yıl önce Güllübağ, yeşil Urfa tarım arazilerin katledildiği yerler. Konuklu imara açıldığı zaman bu kadar algı olmadı” dedi

“Meclis Başkanı Olarak Bu Dedikoduların Önüne Geçmek İçin Bir Önerge Verdik”

Bir meclisi kaşmerlik ile hitap etmesi kamuoyunun takdirine bırakıyorum diyen Kılıç, “Biz kaşmerlik yapmamışız kamunun malına sahip çıkmışız. Kimin arazisi var, benim arazi var 8 bin 600 dönüm benim arazi var, kamunun malı hepimizin malı. Bu Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi meclis üyelerin ve meclis başkanı olarak bu dedikoduların önüne geçmek için bir önerge verdik. Balıklıgöl havzasını gelin görün orman genel müdürlüklerinden tutun kamu kurum ve kuruluşlarıyla yeşillendirelim. TOKİ konutları açıldığında Akabe’de Balıklıgöl havzasına zarar verildiğine ilişkin kimsenin beyanı olmadı. Bibortlara çıkacak biz şeffaf çalışıyoruz. 2015 yılında kentsel gelişim ilan edilen yerler arsa sülükteler onlar çok iyi bilesinler ki, orada özel mülkiyetler yerleri olsaydı, gerçekten bilselerdiyılar önce herkesten önce yerler alırlardı, sebep bu kent algı ile ret edilmeyecek bir kenttir” ifadelerini kullandı .

“En Cesur Açıklamayı İbrahim Tatlıses'den Duydum”

Bizim olup olmamız önemli değildir diyen Kılıç, “Biz oluruz, olmayız önemli değil. 832 dönüm İbrahim Tatlıses’in en cesur açıklamayı orada duydum 832 dönüm yerim var orayla ilgili neden çalışmıyorsunuz. o çalışmaları da bu meclis yaptı. Çelik köprüleri bu meclis yaptı. Ulaşım yoktu, ulaşımın temeli çelik köprüydü biz yaptık. Açıklayıcı öğüt çalışmalarımızı tüm meclis üyelerimizle birlikte olarak oy birliği ile geçmiş bir projedir. Niye şeffaf bir şekilde anlattık kimse demiyor proje yanlış siyasi hesap siyasi hesabı da bedenimizle veririz, biz vizyon projeye imza atıyoruz arkadaşlar. Biz bu projeye o kadar sevinçle bakıyorduk ki imar komisyonundaki arkadaşımız diyorum toplum biz takdir edecek, linç edilecektik sosyal medyada edilmedik cümleler kalmadı. Biz bu kente kaderi, çocuklarımızın geleceği için elimizi taşın altına koymamız lazım. Belki imar orada 30 yıl sonra hayat bulacak arkadaşlar 100 metre yolar bırakmışız, bin 600 dönüm yeşil alanı bırakmışız, 7. Sınıf tarım arazisinde imara açmışız 1. Sınıf tarım arazisinde değil biz takdir görmemiz yerine bu kadar tepki vermek olamaz. Kentin geleceği için bütün bedenimizle elimizi taşın altına koyacağız” diye konuştu .

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49