Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Kıkırdak İmplantasyonu Ameliyatı
 
Hastanemizde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Barış Ayrancı tarafından artroskopik kıkırdak implantasyon operasyonu başarıyla gerçekleştirilmiştir.
 
kıkırdak implantasyonu nedir?
kıkırdak implantı sentetik olup temel olarak pga (polyglycolicacid)’ dan  oluşmaktadır ve 3 boyutlu iskele görevi görmektedir. bioabsorbable pin (çivi), fibrin yapıştırıcı veya transosseoz suturasyon yöntemlerinin herhangi biriyle fikse (sabitleme) edilebilemektedir. implante edildikten sonra 6’ıncı aydan başlayarak 18 ay içerisinde hyalin benzeri kıkırdak ve proliferatif hücrelerden zengin fibröz kıkırdak doku oluşumunu sağlar. işlemimizin süresi 30-90 dakika arası sürmektedir. bu ameliyatı kıkırdak defekti olan hastaların ağrılarını hafifletmek için ve protez ameliyatı için erken olan hastalarda yapılmaktadır. hastalar bir gün sonra evine gönderilmekte, ameliyat sonrası hemen aktif diz hareketlerine başlayabilmektedir.
 
               artroskopik kıkırdak implantasyonu
kıkırdak implantı artroskopi yardımıyla uygulanan bir yöntemdir. artroskopi bir santimetrelik küçük kesilerden faydalanılarak eklem içinin kalem ebatlarında kamera ile görüntülenmektedir. bütün eklem içi yapılar net görülebildiği için hem tanı hem tedavi yöntemi olarak kullanılır.
artroskopik yöntemle tedavi sonrasında iyileşme hızlıdır. pek çok hasta koltuk değneğine ihtiyaç duymadan aynı gün içerisinde ayağa kalkıp artroskopi yapılan bacağı üzerine yük vererek yürüyebilir, ev içerisinde kendi işlerini görebilecek hale gelebilir. diz içerisinde artroskopi ile yapılacak işlemler arttıkça bu süre bir miktar uzamakla birlikte açık cerrahi ile karşılaştırılacak olursa oldukça kısa sürede iyileşme sağlanır. kesi küçük olduğu için enfeksiyon riski açık ameliyatlara göre çok düşüktür.
genelde il merkezlerinde yapılan bu ameliyat ilçemizdede başarıyla yapılmaya başlanmıştır.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49