Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Kesk’ten Meşaleli Protesto
Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik bu sabah yapılan operasyonda aralarında Ankara'nın da bulunduğu 28 ilde 167 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.  KESK Şanlıurfa Şubeler Platformu basın toplantısı düzenledi. Platform üyeleri meşaleler yakarak gözaltıları protesto etti.
Atatürk Bulvarı Üzerinde bulunan Eğitim-Sen Şubesi önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklamasını KESK Şanlıurfa Şubeler Platformu adına dönem sözcüsü Ahmet Seyarcı yaptı. Seyarcı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “KESK Genel Merkezi ve bazı sendikalarımızın şubeleri yine didik didik aranmıştır. Soruşturmanın gizliliği” gerekçe gösterilerek tarafımıza bilgi verilmediği için gözaltına alınanların kaçının bağlı sendikalarımızın yöneticisi veya üyesi olduğu konusunda henüz net bir bilgiye sahip değiliz. Bu operasyonun tek bir adı vardır. O da örneklerini daha önce defalarca yaşadığımız ‘Emek ve Demokrasi Güçlerini Sindirme’ operasyonudur. Üyelerinin hak ve çıkarlarını korumakla, geliştirmekle görevli her sendikanın, her konfederasyonun yapması gereken sendikal faaliyetlerimiz özellikle son bir yıldır ardı ardına yapılan operasyonlarda sorgulama konusu haline getirilmiştir. Sendikal örgütlenme faaliyetlerimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz eylem ve etkinliklerimizin “suç” olarak gösterilmesi sonucunda haklarında hukuktan yoksun iddia-nameler hazırlanan toplam 59 yönetici ve üyemiz bugün demir parmaklıklar ardındadır.”
“Her zaman söylüyoruz, görmeyen gözlere, duymayan kulaklara, yazmayan kalemlere inat bir daha ifade ediyoruz. Bizler, bu topraklarda gerçek bir demokrasi için mücadele etmenin zor, bedelinin de ağır olduğunu biliyoruz.   Ancak "hak verilmez mücadeleyle alınır" şiarını ilke edinen, baskılara mücadeleyi daha da yükselterek cevap veren, "acıyı bal eyledik" diyen bir gelenekten gelen KESK asla yılmayacaktır.”
“Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamaların karşısında geçmişte olduğu gibi, bugün de sesiz kalmayacağımız bilinmelidir. KESK olarak tüm demokratik muhalefete, üye ve yöneticilerimize yönelik yıldırma ve sindirme uygulamalarına son verilmesini, gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”
“Bilinmelidir ki, KESK ve dostları emek ve demokrasi mücadelesini yükselterek her türlü hukuk dışı uygulamanın karşısında olmaya, emek ve demokrasi güçleri için her geçen gün kararan bu tabloyu ortadan kaldırma mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir. ”
 
KESK Şanlıurfa Şubeler Platformu üyeleri daha sonra meşalelerle ve alkışlarla durumu protesto etti. Grup basın açıklamasının ardından sorunsuz bir şekilde dağıldı.

 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49