Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi tesisi

Bu haber kez okundu.

Kendi işlerini yapıyorlar
 Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Şanlıurfa’da ofis açıp, kendi vatandaşlarına iş imkanı sağlıyor.

Suriye’de yaklaşık 4 yıldır devam eden iç savaştan kaçıp, Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli mülteciler, kentte iş kur ofisi açarak işverenlerle irtibata geçip, yurttaşlarına iş buluyor. Suriyeli mültecilerden durumu iyi olanlar, kentte iş ofisi başta olmak üzere birçok faaliyet gösterip hem kendi yaşamını sürdürüyor, hem de diğer vatandaşlarına yardımcı oluyor. Yaklaşık 4 yıldan beri Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeliler, kentte kendi mesleklerini sürdürmeye çalışıyor. Suriyeli öğretmenler, kentte açtıkları eğitim evlerinde Suriyeli çocuklara eğitim verirken, lokanta gibi işletmeler de burada kendi mesleklerini sürdürüyor. Öte yandan Suriye’de meslek sahibi olmayanlar da çadır kentte meslek edinirken, bazı Suriyeliler de iş kur ofisi açıp çalışmayan vatandaşlarına iş imkanı sağlıyor. Kentte açtıkları ofis sayesinde işveren ile işçi arasında aracılık yaptıklarını söyleyen Enes isimli Suriyeli, “ben Suriye’de gazetecilik yapıyordum. Burada da kendi mesleğimi sürdürmek istedim ancak bazı engeller çıktı. Şimdi burada arkadaşlarımla birlikte ofis açtık. İş bulup, kendi vatandaşlarımızın çalışmasını sağlıyoruz. Bu şekilde Suriyeli vatandaşlarımız bize ulaşıp iş istiyorlar, biz de onlara iş bulmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Kendi işyerlerini açarak, kentteki vatandaşlara yük olmamayı hedeflediklerini belirten Enes, ofislerini açıp, bu şekilde geçimlerini sağladıklarını söyledi. Bütün Suriyelilerin aynı kareye alınmaması gerektiğini söyleyen Enes, kentte dilencilik, hırsızlık yapan ya da kötü olaylara karışan Suriyelilerin Çingene olduğunu söyledi. Kente sığınan birçok Suriyelinin ünlü aileler olduğunu belirten Enes, “Öncelikle buraya sığınarak zaten Türkiye ve Şanlıurfa’ya yük olduk. Buradaki insanları rahatsız etmemek ve onlara daha fazla yük olmamak için kendi işyerlerimizi kurduk. Düzgün olan Suriyelileri de çalıştırıp, Şanlıurfa’da olumsuz olayları engellemek istiyoruz. Çoğu zaman Şanlıurfa’da Suriyeliler kavgaya veya daha kötü olaylara karışıyor. Hırsızlık yapanlar var, dilencilik yapanlar var. Bunlar zaten Suriye’de de dilencilik yapıyor. Yani bu tür hareketlerde bulunan Suriyeliler Çingene insanlardır. Kentteki birçok Suriyeli aile, asil ailelerdir. Şanlıurfalıların bütün Suriyelileri aynı kefeye koymasını istemiyoruz. Elimizden geldiğince olayları engellemek amacıyla uğraşıyoruz” dedi.

 

Suriyeli Enes, Şanlıurfa’da Suriyeliler tarafından açılan lokanta, pastane ve daha birçok işletmenin olduğunu söyleyerek, asil Suriyelilerin Şanlıurfa ile bütünleştiğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49