Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü harran

Bu haber kez okundu.

Keme kebabı sezonunu açtı
Şanlıurfa ‘da yaklaşık 40 yıldır Lokantacılık mesleğini sürdüren Şükrü Akkuş, Şanlıurfa’ya özgü keme kebabını da 30 yıldır yapıp sattığını söyledi.
Şanlıurfa’ya özgü olan ve Şanlıurfalılar tarafından çok fazla tüketilen keme kebabının sezonu açıldı.
Mart ve Mayıs aylarında Şanlıurfa’nın ilçelerinde toprağın altında kendiliğinden çıkan keme kebabı kentte bazı lokantalarda yapılıp satılmaya başlandı.
İl Müftülüğü yanında bulunan Bayram Lokantasında yapılan keme kebabına yoğun ilgi var. Bayram Lokantası İşletme Müdürü Şükrü Akkuş keme kebabı hakkında gazetemiz muhabirine şu açıklamalarda bulundu; “Keme Şanlıurfa’ya özgü bir yiyecek türüdür. Çiçeği ve tohumu yoktur kendiliğinden oluşuyor. Çıkarılacak bölgelerde tarlalar sürülmeyecek kemeler toprakta kabardığı zaman belli ediyor. Mart ve Mayıs aylarında tüketilir. Kemeler, Ceylanpınar ve Siverek köylerinde ve dağ bölgelerinde çıkarılır.40 yıldır bu mesleği yapıyorum ve 30 yıldır keme kebabı satışı gerçekleştiriyorum” dedi.
Kemenin kilosu 35- 40 TL
Kemenin pahalı bir yiyecek olduğunu belirten Şükrü Akkuş, “Keme pahalı bir yiyecek kilosu ilk çıktığında 75 TL civarlarında idi şu anda kilosu 35-40 TL civarında satılıyor. Bizlerde keme kebabı sürekli mevcuttur bütün vatandaşlarımız gelip sipariş veriyor. Bizlerde keme kebabının porsiyonunu 20 TL’den satıyoruz. Şanlıurfalılar çok rağbet gösteriyor. Keme kebabı Şanlıurfa’da çok fazla tüketiliyor. Kemenin kilosunun pahalı olması tüketicilerini etkilemiyor. Şuanda kemenin kilosu iki kilo ete tekabül ediyor ama çok lezzetli bir yiyecek herkese tavsiye ederim” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49