Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Kebap Ustasından ‘Kurban Eti Nasıl Pişirilir’ Öneriler

Kentte, Urfa kebap ve Patlıcanlı Kebabın etini 'zırh' diye tabir edilen bıçakla kıyıp Izgara, da pişirerek hazırlayan Urfa Kebap ve Patlıcanlı kebabının mucidi usta kebapçı Ahmet Özberk ,kurban etinin lezzetli olması için yapılması gerekenleri anlattı. Etin lezzetli olması için birinci koşulun dinlendirilmesi olduğunu söyleyen özberk en güzel kısmının da kaburgasında bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Kurbanlığımız erkek olmalı, kestikten sonra derisini alıp etini kemiklerinden ayırıyoruz. Kemikli-kemiksiz kısımlarını ayırıyoruz. Etleri kuşbaşı yapanlar var genellikle kıyma kebabı yapan vardır, Suruçta Genelikle Ciğer kavurması yaparlar Ama diğer kentlerde kuşbaşı ve kavurma yapıyorlar. Et keser kesmez şişe dizilir pişirilirse sert olur. Et biraz dinlenirse daha güzel olur. Eti doğradıktan sonra sinirlerinden ayırmalıyız. Etin en lezzetli kısmı kaburgasıdır. Kurban eti, 1 gün beklerse daha lezzetli olur. Ancak 1 gün bekleten yok. Bunun için tavsiyem ilk gün kavurma yapsınlar. İkinci gün kebap yapsınlar. Çünkü kavurmada daha yumuşak düşer, kebapta ikinci gün bekleyince daha güzel olur. Kavurma için but ve pirzolalık kısımlar güzel olur. Kurbanı kesip hemen şişe takarsanız eti cıvık olur, sert olur, tadını alamazsınız. Biz kıymamızda yağ kullanmıyoruz, sadece kaburga eti kullanıyoruz. Ancak kıyma yapımında 1 kilo ete etin kendi yağ durumuna göre bakılarak, yarım kiloya yakın yağ eklenerek kıyma yapılabilir."

'ELİNİZİ BIÇAĞA YAKIN TUTMAYIN'

Et pişirirken öncelikle yakılacak kömürü dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Özberk "Kömürü alev almayacak, tam yanacak, is olmayacak. İs olursa zehirlenme olur. Ete sadece tuz ve toz biber atılır. Salça gibi şeylerle soslar yapılırsa tadı kaçar. Etin değil, sosun tadını alırsınız. Kömür seçiminde meşe, çam kömürleri kullanılmalı. Çıtırdayan, is yapan kömürler olmamalı. Öncelikle eti parçalarken vatandaşlarımız kendilerine dikkat etmeliler, bıçağı ellerine yakın tutmamalılar. Ellerini kesenler bıçağı eline yakın tutuyorlar" dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48