Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü harran

Bu haber kez okundu.

Kazandığı Parayla Oğlunu Okutuyor
Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Şanlıurfa’da ateşin dibinde kalaycılık yapan 60 yaşındaki Mehmet Fatih Bakadur, baba mesleğini sürdürmeye çalışıyor.
Şanlıurfa’da kazancı Pazarında kalaycılık yaparak geçimini sağlayan Mehmet Fatih Bakadur, hava sıcaklığının fazla oluşu ve yaşının ilerlemesine aldırış etmeden babasından öğrendiği mesleği sürdürüyor. İşlerinin eskisi kadar yoğun olmadığını belirten Bakadur, gün içerisinde kendisine gelen bakır malzemeleri ateş ve kum sayesinde parlattığını söyledi. Çocukluğundan beri kalaycılık yaptığını dile getiren Bakadur, “babamdan öğrendiğim mesleği yaşıma rağmen sürdürüyorum. Artık yaşlandım, eskisi kadar çalışamıyorum ama yine bu mesleği ayakta tutmaya çalışıyorum. Küçükken babamın yanında çalıştım, ondan öğrendim ve hayatım boyunca bu işi yaptım. Elbette ki çok zorlanıyorum. Havalar aşırı sıcak, bir de ateşin başında çalışınca bu iş daha da zorlaşıyor. Sonuç itibariyle ekmek parası derdindeyiz” diye konuştu.
KAZANDIĞI PARAYLA OĞLUNU OKUTUYOR
Kalaycılıktan kazandığı parayla üniversitede çocuğunu okuttuğunu belirten Bakadur, öte yandan ailesini de bu şekilde geçindirdiğini kaydetti. 8 çocuk babası olduğunu söyleyen Bakadur, evlenen çocuklarının kendisinden ayrıldığını ve kendisiyle birlikte yaşayan oğlunun da okuduğunu söyleyerek, “benim 8 tane çocuğum var. Hepsi evlendi, benden ayrıldı. Şimdi bir tane tek oğlum benimle yaşıyor, o da üniversite okuyor. Çok şükür çocuklarıma muhtaç değilim. Kendi ekmeğimi kendim kazanabiliyorum. Buradan kazandığım parayla hem ailemi geçindiriyorum. Hem de çocuğumu okutuyorum. Zaten ben ile eşim varız, oğlum okula gidince ikimiz tek kalıyoruz. Bu nedenle fazla bir giderimiz yok. En büyük masrafımız çocuğun okuluna gidiyor” ifadelerini kullandı.
“KALAYCILIĞA RAĞBET AZALDI”
Kalaycılığın eski zamanlar kadar rağbet görmediğini de sözlerine ekleyen Bakadur, modern hayatın ilerlemesi nedeniyle günümüzde fazla bakır ürünlerin kullanılmadığını belirtti. Kalaylanmak üzere kendisine getirilen bakır ürünlerin kırsal kesimlerden veya eski nesil kişilerden geldiğini belirten Bakadur, şunları söyledi: “artık her şey gibi bu meslek de yok olmayla karşı karşıya kaldı. Kalaycılık, eski zamanlarda en çok rağbet gören meslekti ama günümüzde fazla değeri kalmadı. Modern hayata geçtik, insanlar artık bakır malzeme kullanmıyor. Öyle olunca da fazla iş yapamıyoruz. Şuan yaptığımız işler bile eski nesil insanlar ve kırsal kesimlerde yaşayan kişiler sayesinde oluyor.”
Yıllarını bakırcılık yaparak geçiren Bakadur, hayatının sonuna kadar mesleğini sürdüreceğini sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49