Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Kazada ölen Suriyelilerin cenazesi ülkelerine gönderildi‏
Şanlıurfa’da sis ve yağış nedeniyle kayganlaşan ve görüş mesafesinin düştüğü yolda 3 aracın çarpışması sonucu 13 kişinin yaşamını yitirdiği kazada ölen 12 Suriyelinin cenazesi ülkelerine gönderildi. Çalışmak için Afyonkarahisara giderken içinde bulundukları minibüsün şerit ihlali yapması sonucu meydana gelen kazada feci şekilde ölen Suriyelilerin akraba oldukları,4 gün önce Akçakale sınır kapısından Türkiye giriş yaptıkları öğrenildi.
Şanlıurfa’da dün minibüs, beton mikseri ile bir otomobilin çarpışması sonucu 13 kişinin yaşamını yitirdiği kaza ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Kazada ölen aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi iç savaşın sürdüğü Suriye’nin Haseki kentine bağlı Resulayn İlçesinde çatışmaların başlaması üzerine 4 gün önce Akçakale Sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptı.
İddiaya göre Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye İlçesine bağlı Hayati Harrani mahallesinde tanıdıklarının yanı gelen Suriyeliler iş bulamayınca çalışmak için Afyonkarahisar’a gitmeye karar verdi. Kiraladıkları minibüs ile dün yola çıktılar. Suriyeli sığınmacıların içinde bulunduğu Bekir Karaca, yönetimindeki 33 DGZ 31 plakalı minibüs Saat 13’45’ sıralarında Şanlıurfa- Akçakale karayolunun TOKİ bağlantı yolunda sis ve yağış nedeniyle şerit ihlali yapınca karşı yönden gelen Beton mikseriyle çarpıştı. Beton mikserinin arkasından gelen otomobilin de karıştığı zincirleme kazada minibüs sürücüsü ile birlikte 13 kişi öldü 9 kişide yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla kaldırıldıkları Şanlıurfa’daki çeşitli hastaneler de tedavi altına alınırken, ölenlerin cesetleri ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait cenaze araçlarıyla önce Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna ardından da otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
Yapılan otopsinin ardından minibüs sürücünün cenazesi yakınlarına teslim edilirken, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 12 Suriyelinin cenazesi tekrar Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirildi. Suriyelilerin cenazeleri daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin cenaze araçlarıyla Suriye’ye götürülmek üzere Akçakale’ye gönderildi. Suriyelilerin cenazelerinin Tellebiyat üzerinden götürülecekleri Haseki' de toprağa verilecekleri öğrenildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49