Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

‘’ Kayık Sefası Projesinin Üstünden 8 Yıl Geçti’’

Şanlıurfa’nın içerisinden geçen ve göz önünde olan Karakoyun Deresi bir türlü istenilen görüntüye kavuşturulmadı. Derede peyzaj ve çevre düzenlemesi yapılmasına rağmen temiz suyun bir türlü kavuşmadı. Her dönem belediye başkanlığına gelen kişiler Karakoyun deresi için proje sunsa da hepsi hayalde kaldı.

‘’3 Belediye Başkanı Vaat Etti’’

Birçok proje geliştirilen Karakoyun deresi çöpten geçilmezken aynı zamanda çevrede oturan vatandaşlarda görüntü kirliliğinden ve kokudan dert yanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına gelen 3 belediye başkanının da seçim vaadi olarak ve seçim sonrası proje olarak sundukları Karakoyun Deresi’nde tek bir çalışma bile görülmedi.

‘’ Kayık Sefası Projesinin Üstünden 8 Yıl Geçti’’

2011 Yılında ilk olarak dönemin Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından ıslah edilerek çevre düzenlemesi yapılan Karakoyun Deresi övgüyle bahsedilen projede dereye su akıtılacak ve vatandaşlar derede kayık sefası yapacaktı fakat 8 yıldır söylenen sözler hayata geçirilmedi.

Seçim vaatleri içerisinde yer alan Karakoyun’da Kayık Sefası projesi seçim döneminde boy boy afişlerin asıldığı ve resimlerle tanıtılan Karakoyun’da kayık sefası hayallerde kaldı. Urfalıların merakla beklediği bu proje hayata geçirilmezken ufak çaplı temizlik ve restorasyon ile öylece bırakıldı.

‘’ Aydınlatma, Kamelyalar, Yürüyüş Yolları, Kafeteryalar…’’

Karakoyun Deresi peyzaj çalışmaları yaklaşık 20 dönümlük bir alanı kapsıyor. Sunulan projeye göre; üzerinde Hızmalı Köprü, Millet Köprüsü ve bir adet su kemeri bulunan Karakoyun Deresi’nde yapılacak peyzaj çalışmaları içerisinde, aydınlatma, kamelyalar, yürüyüş yolları, kafeteryalar, yöresel bitkiler ve çiçeklendirmeler de yer alacaktı. Hatta dönemin belediye başkanları döneminde dereye su bırakılmasından sonra sandalların geleceği ve vatandaşların derede sandal keyfi yapacağı bile söylenmişti. Ne belediye başkanları geldi geçti Şanlıurfa’dan, ne yıllar geçti hiçbir şey değişmedi.

‘’ Proje Var Sonuç Yok!’’

Daha sonra Belediye Başkanlığı görevine gelen Celalettin Güvenç’te Karakoyun Deresi ile ilgili çalışmalar yapacağını bildirirken yine bir sonuca varılmadı.

‘’ Proje İçin Kaç Temel Atıldı’’

Geçen dönem başkanlık yapan Nihat Çiftçi ise o zaman gazetecilerle bir araya gelen Karakoyun deresine su bırakılması gerektiğini söyleyerek; Derede su hareketliliği yaparak, elimizdeki debiyi kullanacağız. Karakoyu’nun yanında kamulaştırmalara başladık. Karakoyun köprülü kavşağı bitirmemiz lazım. Süleymaniye mahallesini, Karakoyun, Akşemsettin ve Hızmalı mahallelerini rahatlatmamız lazım. Buraları trafik olarak rahatlatmamız lazım. Sonra çelik köprülerle OSB'ye su götürüyoruz. O projeyi ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz yapıyor. 8 kilometrelik bir çelik hat ve büyük bir debi oluşturuyoruz. Proje bitsin, sonra DSİ ile bir protokol yapacağız. İki yıldır bu proje için çalışıyoruz, artık bu projenin temeli var" demişti fakat proje yine temelde kaldı.

‘’ Vatandaş Öneri Sundu’’

Şanlıurfalı vatandaşlar bile proje için Harran sulama projesi kapsamında Atatürk Barajından getirilen suyun Karakoyun deresinden akıtılarak tekrardan Harran sulama kanallarına bağlanabileceğini düşünürken projenin çalışmalarının yapılmaması vatandaşları isyan ettiriyor.

‘’ Porsuk Çayı, Akarçay, Kernek Hayallerine Kavuştu’’

Şanlıurfa’da Karakoyun için yapılması planlanan Kayık sefası bir türlü faaliyete geçirilemezken Urfalıların yılan hikâyesine dönen kayık projesi, Eskişehir Porsuk çayında yıllar öncesinde faaliyete geçirildi. Malatya ve Afyon’da da şehir içerisinden geçen dereler temiz sularına kavuştu. Şanlıurfa’da ise bir adım atılmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49