Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık eyyübiye getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Kavşak yok diye modern otogar çürüyecek!
5 otobüs otoparkı, 56 özel araç otoparkı, 36 ticari park ve 20 otobüs peronunun bulunduğu ve milyonlarca liranın harcandığı Viranşehir otogarı bir kavşak nedeniyle çürümeye terk edildi.
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde belediye tarafından yapılan şehirlerarası otobüs terminali karayollarının kavşak yapmaması nedeniyle açılamıyor.
Büyük miktarlar harcanarak yapılan otogar, kavşak olmadığı gerekçesiyle açılamıyor. Kavşak engeline takılan otogar bütün birimlerin tamamlanmasına rağmen açılamıyor. 17 bin 500 metre kare alan üzerine kurulan ve modern bir şekilde inşa edilen otogar, kavşak olmadığı gerekçesiyle açılmasına izin verilmiyor. Viranşehir-Mardin karayolu üzerinde kurulan ve son teknolojiyle yapılan otogarın bu zamana kadar açılmamasına tepkiler büyüyor.
MODERN OTOGAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ
Viranşehir şehirlerarası otogarı açılmadığı için çürümeye bırakıldı. Açılışına izin verilmeyen otogar için defalarca açılış hazırlıkları da yapılmıştı. İlçe halkının büyük tepkisine neden olan bu durum düzeltilmeyi bekliyor. Otogarın açılmaması durumunda milyonlarca lira heba olacak. Büyükşehir Belediyesine büyük görev düşerken, otogarın açılması için gerekli iznin çıkartılıp çıkartılmayacağı bilinmiyor. AK Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Akyürek’ten de medet umduklarını dile getiren vatandaşlar, Viranşehir’den seçilen bir milletvekilinin bu sorunlarla ilgilenmesini istedi.
“BU OTOGAR BÜYÜK BİR İHTİYAÇTI”
2012 yılında yapımı tamamlanan ve açılışının yapılacağı söylenen otogar, 2014 yılına girilmesine rağmen açılamadı. Dönemin Belediye Başkan Vekili Mehmet Sinan Burun, eski otogarın şehir içinde kaldığını ve bu otogarın büyük ihtiyaç haline geldiğini söylemişti. İlçenin sorunlarını gidermeye çalıştıklarını söyleyen Burun, “eski otogarımız hem küçük, hem de ilçe merkezinde kaldığı için belediye olarak yeni bir otogar yaptık. Bölgenin birçok ilinde dahi bulunmayan bir otogar inşa ettik. Bu otogar ilçemiz için büyük ihtiyaçtı ve biz de bu ihtiyacı karşılamak için bu otogarı kurduk” şeklinde konuştu.
“40 YIL OTOGARA İHTİYAÇ DUYULMAZDI”
İlçe merkezinden uzakta yapılan ve büyük alan üzerine kurulan otogarın açılması halinde 2050 yılına kadar ilçe ihtiyacını karşılayabileceği belirtildi. Açılmasına izin verilmeyen otogarın kaderinin ne olacağı bilinmezken, ilçe halkı otogarın bir an önce açılmasını istiyor. 5 otobüs otoparkı, 56 özel araç otoparkı, 36 ticari park ve 20 otobüs peronunun bulunduğu otogarın açılmamasına akıl erdiremediklerini belirten Ali Demir adındaki vatandaş, “ilçemize böyle güzel bir yatırım yapılmış, bu güzel eser yapılmış ama kullanılmasına izin verilmiyor. Bugün bu şekildeki bir otogar Şanlıurfa’nın hangi ilçesinde var? İlçeleri geçtim bölgenin birçok ilinde yok. Otogarın açılmasına izin verilmemesinin amacı nedir? Otogar ilçe merkezinden uzakta yapılmış ve oldukça da geniş kapsamlı yapılmış. İlçe ihtiyacını en az 40 yıl görürdü. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesinin adım atması gerekiyor” dedi. Ali ÇETİNKAYA 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49