Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Kavga husumete dönüşmeden barışla sonuçlandı
Şanlıurfa’da arlarında bıçaklı kavgadan dolayı kavgalı olan Demir ve Orhanalp aileleri husumet olmadan barışla sonuçlandı.
 
Şanlıurfa’nın Yeşildirek mahallesinde yaklaşık 5 ay önce çocukların karıştığı bıçaklı kavgada Demir ve Orhanalp aileleri arında başlayan kavga, Dr. İlhami Kılıç ve aşiretin ileri gelenlerin ortaya girmesiyle husumete dönüşmeden barışla sonuçlandı.
Sultan sarayında düzenlenen barış yemeğine Demir ailesinden Yeşildirek muhtarı Ali Demir, Orhanalp ailesinden Bakır orhanalp, Dr. İlhami Kılıç, Urfa’nın aşiret liderlerin önde gelenleri, Demir ve Orhanalp aileleri ile vatandaşlar katıldı.
 
Barış öncülük eden Dr. İlhami Kılıç yaptığı açıklamada, bundan yaklaşık 4-5 ay önce gençler arasında mahalle kavgası ile münakaşa olmuş  münakaşa maalesef biraz büyüdü ciddi yaralanmalara sebebiyet verdi. Allah çok şükür bir can kaybı yoktur, bunu bir trafik kazası gibi düşünmek lazım aileler daha önce tanışmıyordu aralarında husumette yoktu yaralıların durumu da iyidir. Bizde bu iki aileye daha ileriye gidemeden başların araya girmesiyle barışla sonuclandı”dedi.
Yeşildirek muhtarı Ali Demir ise, Büyüklerimiz Dr. İlhamı Kılıç, Mehmet Demirkan ve Orhan kılıç ağabeyimizin araya girmesiyle barış oldu aramızda husumet yoktu hocamızın dediği gibi trafik kazası gibi bir olaydır. Bugün barışmışız Allah herkesten razı olsun” dedi.
 
Bakır Orhanalp, Bu barışa vesile olan Mehmet Demirkan ve Dr. İlhamı Kılıç en içten teşekkürlerimi sunarım buraya gelen bütün insanlara da teşekkür ediyorum” dedi.
 
Barış yemeği verilen akşam yemeğinin ardından yapılan dualarla her iki taraf ailelerin kucaklaşmasıyla barış yapıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49