Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Katliam Protesto Edildi
Şanlıurfa Balıklıgöl platosunda kadın ve erkekten oluşan 500 kişi Suriye’deki katliamında yaşamını yitirenler için  yitirenler için dua edip, gıyabi cenaze namazı kıldı.
 
Suriye'de dün rejim güçleri tarafından yapılan saldırılarda çok sayıda kişinin ölmesini protesto eden 500 kişilik grup, sivil toplum kuruluşları öncülüğünde gece saatlerinde Balıklıgöl Platosu'nda bulunan Dergah Camii'nde toplandı. Yatsı namazı ardından bir araya gelen kalabalık, tekbir getirip Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad aleyhine Türkçe ve Arapça sloganlar attı.
 
Günyüzü dernek başkanı Toprak yaptığı açıklamada Baas’ın cinayet şebekelerinin Suriye de ev,ev dolaşarak katliamlar yaptıkları yetmezmiş gibi kimyasal silahta kullanmaya başladığını belirtti. Dün Hama, Humus,Bugün Şam’ın doğu bölgesinde düzenlediği ve kimyasal silahlar kullanılan saldırıda 1100 şehit ve 5000 yaralı var. Bölgedeki doktorlardan alınan bilgilere göre çok sayıda kişinin Sinir gazına   ( sarin) gazından etkilendiği yaralılarda nefes darlığı, kusma, göz bebeğinde küçülme, bilinç kaybı yaşadığı acil olarak tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyulduğu haberini aldık. Dedi.
 
Protesto gösterisi ardından gruptakiler, cami avlusunda saf tutarak ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz ardından gruptakiler, Mısır'daki direnişin sembolü olan 'Rabia' anlamına gelen '4' işaretini yaptı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49