Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi urfa haber

Bu haber kez okundu.

Kask olmasaydı ölmüştüm
Kurban Bayramının üçüncü gününde, Şanlıurfa Akçakale yolunda üzerinde meydana gelen kazada, motosiklet sürücüsü Mehmet Demir, kafasındaki kaskın, hayatını kurtardığını kaydetti.

Şanlıurfa Akçakale yolu üzerinde, bayramın yaşandığı günlerde, karayolu üzerinde motosikletle ilerleyen Demir, hızlı gelen bir otomobilin, motosiklete çarpması sonucu takla atarak, vücudunun çeşitli yerlerinden darbe aldı.

Bir arkadaşıyla birlikte motosiklet üzerinde bulunan Demir, otomobilin çarpması ve takla atması sonucu dengesini kaybettiğini ve kaza sonrasını hatırlamadığını söyledi. Kaza yerinde baygın düşen Demir ve arkadaşı hastaneye kaldırıldı. Kafasında bulunan kask sayesinde, kafasından darbe almadığını söyleyen Demir, “kafamda kask olmasaydı, şimdi ya mezarda ya da yoğun bakımda olacaktım” dedi.

Kaskın önemini vurgulayan Demir şunları söyledi: “Akçakale yolunda ilerlerken, arkamdan gelen otomobil, başka bir araca yol vermemek için motosikletime çarptı, çarpmanın etkisiyle savrulmuşuz, kaç takla attığımı hatırlamıyorum. Hastanede gözümü açtığımda, vücudumun çeşitli yerlerinden yaralandığımı gördüm ama kafamdan darbe almadım çünkü, kafamda kask vardı. Şunu vatandaşlarımıza özellikle belirtiyorum ki; kaskın önemi büyüktür, kesinlikle kasksız yola çıkmayın. O kazada kafamda kask olmasaydı, şimdi ya yoğun bakımda ya da mezar da olacaktım”

Kafasında kask olduğunu ama kaza sırasında kaskın kaybolduğunu aktaran Demir, trafik polisinin, kasktan dolayı kendisine ceza yazdığından da şikayetçi oldu. Kaskının, kaza sırasında savrulup, kaybolabilme ihtimalinin olduğunu belirten Demir, kolundan ve vücudunun başka yerlerinden yaralandığını ama kask sayesinde kafasından yaralanmadığını söyleyerek, “büyük bir kaza geçirdim, ben de arkadaşım da ağır yaralandık. Bileğim kırıldı, vücudumun başka yerlerinden darbe aldım, kaza sonrasında trafik polisi kafamda kask bulunmadığını iddia ederek, bana ceza yazdı. Kafamda kask bulunmasaydı, kafamdan da darbe almaz mıydım? Bu durumu polise de anlattım, düzelteceklerini söyledi ancak, düzelmedi, cezayı ödedim. Her şeyi geçtim de bir kez daha söylüyorum; kimse kasksız bir şekilde motosiklete binmesin, kask hayat kurtarır” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49