Öne Çıkanlar 1 yaralı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Karton Toplayarak Okul İhtiyaçlarını Çıkarıyorlar

Şanlıurfa kent merkezinde yaşayan ve düzenli bir gelire sahip olmayan aileler, çareyi çocuklarını çalıştırmakta buluyor. Okul çağındaki çocukların çöp toplaması veya elinde dartı aletiyle sabahtan akşama kadar çalışması, onların okula gitmesine ve derslerine çalışmasına engel olurken, geçimlerini sağlayabilmek için bu işleri yapmaya mecbur olduklarını söyledi.

Şanlıurfa'da, maddi durumu yetersiz olan çocuklar, çöp konteynerlerinde karton toplayarak harçlıklarını çıkarıyor. Çöp toplayan çocuklar, diğer arkadaşları gibi gezip eğlenmek istediklerini belirterek, "Maddi durumumuz çok kötü olduğu için çöplerde karton ve plastik topluyoruz. Günlük 25-30 TL kazanıyoruz. Kazandığımız parayı annemize götürüyoruz ve annemiz de bize yiyecek alıyor. Okul masraflarımızı şimdiden ayarlamaya çalışıyoruz. Okulun açılmasına bir ay gibi kısa bir süre kaldı. Ailemize yük olmamak için, hem okul masrafını çıkarıyor, hem de ailemize maddi katkıda bulunuyoruz" dediler

Çöp konteynerlerinde karton, kağıt ve çeşitli malzemeleri toplayarak, hurda işi yapan kişilere satarak, kendilerine iş bulmaya çalışan çocuklar, tatil zamanında derslerine çalışamadıklarını ve okul zamanlarında bile çoğu zaman okula gitmediklerini söyledi. Babası sakat olduğu için kendisi çalıştığını söyleyen 11 yaşındaki Ahmet D., çalışarak ailesine baktığını ifade ederek, “benim babamın hem tahsili yok hem de sakat, bu yüzden çalışamıyor. Ailenin en büyük çocuğu da ben olduğum için ben çalışıp, aileme bakıyorum. Günlük ortalama 30-35 lira kazanıyorum. Ailemin geçimini bu parayla sağlamaya çalışıyorum. Zor durumda olduğumuz için çoğu zaman okula devam edemiyorum. Tatil boyunca hiç ders çalışmadım, sürekli çalıştım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49