Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Karpuz Çekirdeğinin 7 Faydası

İyi bir antioksidan deposu olan karpuz çekirdekleri, birden fazla sağlık sorununun üstesinden gelebilir. Bu etkilerini okuduktan sonra karpuzdan önce çekirdeklerini yiyeceğiniz kesin :)

Enerji deposudur

Karpuz çekirdeğindeki kalori miktarı oldukça düşüktür ve aynı zamanda da vücudun ihtiyacı olan enerjiyi destekler.

Protein kaynağıdır

Karpuz çekirdekleri lif ve protein açısından da oldukça zengindir. Kurutarak çerez gibi yiyebilirsiniz. Bunun haricinde hazır olarak kurutulmuş karpuz çekirdeği de satılıyor.

Tok tutar

Evet yanlış okumadınız, karpuz çekirdekleri iyi bir antioksidandır ve tok tutar. Kurutulmuş ve ayıklanmış halini sabah müslinizin içine ekleyebilir, ara öğünlerde yoğurt ile karıştırabilirsiniz.

Metabolizma dostudur

Karpuz çekirdeğinde yer alan minerallerden biri de magnezyumdur. Her 4 gram karpuz çekirdeğinde 21 mg magnezyum vardır. Magnezyumun; enzimler, hücreler, kaslar, sinirler ve tansiyon için inanılmaz etkileri vardır. Ayrıca içinde yer alan protein ve kalsiyum metabolizmanızı düzenler.

Sindirime yardımcı olur

Karpuz çekirdeğiyle hazırlanmış çayı tüketmek sindirim sisteminize de yararlıdır. Çekirdeğin içinde yer alan folik asit, sindirim için gerekli olan mide asidinin salgısını tetikler.

Kalp sağlığını korur

Karpuz çekirdeğinde tekli ve çoklu doymamış yağlar ile Omega 6 içermektedir. Bu yağların yeteri kadar alınması kalp sağlığının korunması açısından oldukça önemlidir.

Kabızlığa iyi gelir

Karpuz çekirdeklerinde bol miktarda B vitamini bulunmaktadır. Bir fincan karpuz çekirdeği günlük niasin ihtiyacının % 19’unu karşılar. B vitamini de kabızlığa iyi gelir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49