Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Karnından 2 Kilo Kablo Çıktı

Mardin'de yurt kalan zihnensel engelli 14 yaşındaki Mehmet Ekinci karın ağrısı şikayetiyle Mardin Devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tetiklerini ardından zihinsel engelli çocuk Harran Üniversitesi Tıp fakültesine sevk edildi. Ekinci'nin karnında büyük bir kitle olduğu belirlendi. Bunun üzerine Ekinci hemen ameliyata alındı. Çocuk cerrahi uzmanı Doç Dr. Mustafa Erman Dörterler tarafından yaklaşık 1,5 saat süren başarılı ameliyatta çocuğun karnından yaklaşık 2 kilo kablo, plastik, eldiven çıktı. Hastanede tedavisine devam edilen Ekinci 1 hafta içinde taburcu olacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan çocuk cerrahi uzmanı Doç Dr. Mustafa Erman Dörterler, "Bu hastamız karın ağrı şikayetiyle 112 ekipleri tarafından Mardin'den bize sevkli olarak geldi. Hastamızın yapılan tetkiklerinde karnında kocaman bir kitle tespit ettik. Hastamızı acil ameliyata aldık, yaklaşık 1,5 saat süren ameliyata ile karnından yaklaşık 2 kilo ağırlığında kablo, eldiven ve plastik çıktı. Şuanda hastamızın sağlık durumu iyidir. Ben bugüne kadar bir vakka görmedim, bu tür vakalar ender rastlanan vakalardır, genellikle bu tür insanlar saç yeme alışkınlıkları vardır, inşallah 3-4 içinde onu taburcu edeceğiz"dedi.

Zihinsel Engelli Çocuğun babası Servet Ekinci, " Çocuğum Mardin'de yurtta kalıyor. Çocuğumun hastalığı vardı, rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldık, Oğlum yaklaşık 10 yıldır önüne gelen özellikle kablo, plastik ürünleri midesine indiriyor. Kendisine plastik bardak ile su verdiğimiz zaman su ile birlikte plastik bardağı da yiyor. Biz bazen yediğini fark ediyoruz engel oluyoruz, fakat yanında olmadığımız zaman da plastik ürünleri normal yiyecek gibi midesine indiriyor. Son bir aydır karın ağrısı vardı, Mardin devlet hastanesine gittik bizi Harran Üniversitesi Tıp fakültesine sevk ettiler, sağ olsun burada çok iyi ilgilendiler, çocuğum karnından yaklaşık 2 kilo plastik, kablo ve eldiven çıktı, şuanda çocuğum sağlık durumu iyi doktorlara teşekkür ediyorum"şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48