Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

“Karanlıkta Yaşıyoruz”
Elektrik kesintilerinin sık sık yaşandığı Şanlıurfa’da kış ayları öncesinde bu yöndeki eksiklikler giderilmeye çalışılırken, merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Ulucanlar Mahallesi’ne trafo gönderilmediği iddia edildi. Mahalle sakinleri, ihtiyaç duyulan trafoyu kendi imkanlarıyla alacaklarını belirtti.
DEDAŞ yetkililerini aradıklarını ancak şikayetlerine cevap alamadıklarını belirten mahalle sakinleri, mevcut trafonun ihtiyacı karşılayamadığını söyledi. Trafo yükünden daha fazla yüklendiği gerekçesiyle elektrikleri sürekli kesilen Ulucanlar Mahallesi, DEDAŞ’ın trafo göndermesini bekliyor.
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte klima ve elektrik sobası kullanamamanın yanı sıra öğrencilerin de ders çalışamadığını söyleyen mahalle sakinleri, bu ihtiyaçlarının giderilmesini istedi. Mahalleye yeni trafo getirilmesi için talepte bulunduklarını ancak bu taleplerinin yerine getirilmediğini iddia eden vatandaşlar, mevcut şartlarla kış ayları için endişelendiklerini belirtti.
“KARANLIKTA YAŞIYORUZ”
Ulucanlar Mahallesinde trafo eksikliğinin bulunduğunu belirten vatandaşlar, akşamları karanlıkta kaldıklarını, el feneri gibi araçlarla yaşadıklarını dile getirdi. Elektriklerin kısa aralıklarla kesildiğini belirten vatandaş, “Köyde nüfus fazla ve trafo yetersiz, bu nedenle de elektriklerimiz sürekli kesiliyor.
Akşam olunca karanlıkta kalıyoruz. Eski dönemlerdeki gibi el feneriyle önümüzü aydınlatıyoruz. Bu tarihte bu durumu yaşamamız ne kadar normal? DEDAŞ aradık, ekipler gelip inceleme yaptı ama trafo gönderilmedi. Mecburen kendi imkanlarımızla trafo alacağız” dedi.
“ÖĞRENCİLER DERS ÇALIŞAMIYOR”
Elektriklerin kesilmesi nedeniyle öğrencilerin ders çalışamadığını dile getiren mahalle sakinleri, öğrencilerin karanlık dolayısıyla ödevlerini yapamadığını ve eğitimlerinden geri kaldığını aktardı.
Öğrencilerin ders çalışabilmesi için elektriklerin olması gerektiğini anımsatan vatandaşlar, “Şanlıurfa’da zaten eğitim sorunları fazla, özellikle köylerde bu sorun daha fazla. Burada elektrik olmadığı için çocuklarımız ders çalışamıyor. Ders çalışamadıkları zaman da eğitimlerinden geri kalıyor. Bu sorunlarla daha ne kadar yaşayacağız?” diyerek, elektrik sorunlarının giderilmesini istedi.
“BEYAZ EŞYALAR YANIYOR”
Trafo yükünün ağırlaşması dolayısıyla elektriklerin sürekli gidip geldiğini ve bu durum karşısında televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların yandığını dile getiren vatandaşlar, elektrik konusunda sıkıntı yaşamamak için trafoyu kendi imkanlarıyla alacaklarını belirtti.
DEDAŞ ekiplerinin köyde yaptığı inceleme sonrasında trafonun gelmediğini belirten mahalle sakinleri, “DEDAŞ’ı aradık, böyle bir sorunumuzun olduğunu söyledik. Gelip burada inceleme yaptılar. Trafonun geleceğini söyledi ancak trafo gelmedi. Bütün evlerde beyaz eşyalar yandı. Elektrikler sürekli gidip geliyor, böyle olunca beyaz eşya dayanmaz.
 
Şikayetlerimize cevap verilmediği için trafoyu kendimiz alacağız. Köylüler arasında para toplayıp, bu şekilde trafo alacağız. Madem ki bize bakan olmuyor, kendi başımızın çaresine bakacağız” ifadelerini kullandı. Naci Çetindağ  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49