Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Karaköprü- Evren Sanayi Yolun Akıbeti Ne Oldu!

Akabe TOKI, Evren Sanayi, Yeni oto alım satım ve OSB'ye tek giriş yolu olduğundan sabah ve akşam üzeri trafiğin kilitlendiği Şanlıurfa- Gaziantep karayolunda alternatif olarak yapılan Karaköprü'yü Evren Sanayi bölgesine bağlayacak olan kuzey batı çevre yolun bitmemesi esnafın tepkisine neden oldu.

Karaköprü'yü Evren Sanayi bölgesine bağlayacak olan kuzey batı çevre yolu Açıksu Caddesine bağlandı. Evren sanayi bağlanması gereken kısmı bir türlü yapılmaması esnafı isyan ettirdi. Evren sanayi esnafı 10 kilometrelik Kuzey-Batı Çevreyolu Karaköprü Evren Sanayi Bölgesine bağlayarak sürücülerin süre kaybı yaşamadan büyük araçların trafik geçişini sağlanması planlanan yol akıbetini ne oldu.

Şanlıurfa trafiğini önemli oranda rahatlatacak, Karaköprü Evren Sanayi çevre yolu 2014 yılında bitmesi gerekirken 2020 yılının Şubat ayının içerisinde girilmesine rağmen henüz bitmemiş durumda. Evren sanayi esnafı 10 kilometrelik Kuzey-Batı Çevreyolu Karaköprü Evren Sanayi Bölgesine bağlayarak sürücülerin süre kaybı yaşamadan büyük araçların trafik geçişini sağlanması planlanan yol akıbetini ne olduğunu merak ediyorlar.

Akabe TOKI, Evren Sanayi, Yeni oto alım satım ve OSB'ye kolay ulaşımı sağlayacak ve kent içi trafiği rahatlatacak kuzeybatı çevreyolu yapımında çalışmaların ağır ilerlediğini belirten vatandaşlar, Gecikme nedeniyle fazladan yakıt israfı yaparak ve yoğun trafikte işimize ve evimize gitmek zorunda kılıyoruz. Dediler.

Trafiğe Çok Önemli Fayda Sağlayacak

Öte yandan Şanlıurfa Trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Kuzey Batı Karaköprü-Evren Sanayi Çevre yolu, Karaköprü, Sırrın ve Otogar civarından Sanayiye gidecek vatandaşların şehir merkezine girmeden Sanayi gidecekleri gibi, Gaziantep istikametine gidecek olan büyük araçlar da merkeze uğramayacakları düşünüldüğünde Şehir içi trafiğinde çok rahatlama olacaktır.

Demir ticaret sahibi Ali Demir ise"En büyük sıkıntımız bu çevre yolu yetkililerden çevre yolunu bir an önce bitirmesi lazım Karaköprü ile çevre yollunu bağlantısının geç kalınması yaklaşık 10 senedir yapılıyor ha bugün ha yarın sağ olsunlar büyük araçlar girmiyor bide çevre yolunu uzak olması buraya geleceğine en basit Antep, Nizip ve Birecik bütün araçlar oradan bakım yapıyor buraya girmiyor girmemekten de haklıdır yani yetkililerin bir ana önce el atması ve çabuk bitirmesini istiyoruz"dedi

Evren Sanayi Sitesinin gelişmesi çevre yolunun bir an evvel tamamlanarak, sanayi sitesinin giriş çıkışlarının kolay hale gelmesi için çevre yolun bitilmesini gerektiğini belirten, Ali Demir, ” Bizim en büyük eksiğim çevre yolu olmadığından araç gelemiyor kamyoncu yol üstüne Gaziantep, Osmaniye’ye gidiyor. Otobandan Sanayi’ye giriş yok zaten trafik bile araçları tutuyor girmesinler diye Kantar koyulmuş bir hatası yüzünden araç Sanayi’ye giriş yapamıyor. Otoban ile sanayi arasında yaklaşık 25 kilometre var kamyoncu esnaf uzaklıktan dolaya da gelemiyor. Bizim iş yapabilmemiz için otobandan bize yakın bir yol verilmesi ayrıca Karaköprü Evren sanayi yolun biran önce bitirilmesi bekliyoruz. Kuzey-Batı çevre yolumuz da tamamlandığı takdirde büyük araçlar artık şehir merkezinden geçmeleri gerekmez. Bu nedenle biran önce bu Kuzey-Batı Çevre yolunun tamamlanarak araçların geçişlerini sağlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Artık Bunlar Bir Çözüm İstiyoruz

Evren sanayi sitesi esnafı İsmail Büyük,"Karaköprü sanayi bağlantı yolu yapılıyor, kaç yıldır bitmemiş şuan önceki belediye başkanı da yapmadı Nihat çiftçi döneminde temeli atıldı. Ama şuan daha faaliyete açılmadı hala mağdur oluyoruz trafiğin yoğun olması Karaköprü’den gelen esnaflar var bende orda oturuyorum çok mağdur oluyoruz otoban sanayi ye uzat bağlantı yoları yok yetkililerin bunların üzerinde durması lazım bizlere yardımcı olsunlar halkına yardımcı olsunlar artık bunlara bir çözüm istiyoruz"dedi

Orada Çok Kaza Oluyor

Oto tamirci ustası Salih Aslan,"Bu çevre yolu Karaköprü’ye bağlanan yollar yapılmıyor yapılsa biz daha rahat edeceğiz yollar daha güvenli olacak zaten orada çok sayıda kaza oluşuyor akabeye çıkışta falan sorunlar oluyor çevre yolunu bitmesi lazım büyük şehir olarak akşam çıkışta fazla trafik oluşuyor baya yollar tıkanıyor"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48