Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Karaköprü'de 6 Aydır Akan Suya Çare Bulunmadı

Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesine bağlı olan Doğukent Mahallesi 1123 Sokakta bulunan vatandaşlar 6 aydır mahallelerine akan sudan ıstırap olmuş durumda. Bundan 6 ay önce başlayan su sızıntısına bir çözüm bulunamadığı gibi suyu sahiplenen herhangi bir kurumda bulunamıyor. Mahalle sakinleri ŞUSKİ’ye, Büyükşehir Belediyesine ve Karaköprü Belediyesine defalarca müracaat ettikleri halde müracaatları sonuçsuz kaldı. Öyle ki 3 kurumda su sızıntısının yaşandığı yerin sorumluluk alanları olmadığını belirtiyor. Suyun sızdığı yerde ise ŞUSKİ’ye ait içme suyu deposu bulunuyor. Bundan 6 ay önce sudan dolayı 3 binanın istinat duvarı çökmüş, bazı vatandaşlar ise evlerinin su basmasından dolayı evlerini boşaltmıştı.

Ama onca haber, onca dilekçe, onca başvuru onca tepki hiç kimsenin umurunda değil. Büyükşehir Belediye, Karaköprü Belediyesi ve ŞUSKİ işi umursamıyor. Bir damla suyun oldukça kıymetli olduğu günümüzde 6 aydan beridir günde tonlarca su Şanlıurfa’nın göbeğinde boşa akıyor.

Birçok yetkili kişilerle görüşmelerine rağmen bir sonuç alamayan mahalleliler, sorunun çözülmemesi halinde büyük bir facianın oluşabileceğini ve evlerini boşaltacaklarını söyledi.

Evimizin içi su basmış durumda

Yaşanan mağduriyet ile ilgili konuşan mahalle sakinleri Mehmet Elgün Kanpak, “Ben yan taraftaki binanın giriş katında oturuyorum, evimizin içini su basmış durumda, bütün belediye yetkililerini aradık ama bir sonuç çıkmadı. Hemen dibimizde ŞUSKİ’nin su deposu bulunuyor, su o taraftan geliyor. Belediye ve ŞUSKİ yetkilileri geldi ama bir şey yapamadı, sonuç alamıyor bizde ne yapacağımızı bilemiyoruz evimizi su basıyor.” Dedi.

Sızan su bütün binalara zarar vermiş durumda

Mahmut Bayar, “Bu sokakta 6 aydır su akıyor, çevredeki bütün binalara zarar vermiş durumda, bütün giriş katlarına su sızıyor. Binaya ve istinat duvarlarına hasar veriyor hata bazı yerler çökmüş durumda. Kaç defa yetkili kişileri aradık ama bir türlü çözüm bulamadılar ve su boşa akıp gidiyor. Tek isteğimiz yetkililerin buna bir çözüm bulmasıdır. 6 aydan fazladır gece gündü tonlarca suyun aktığı mahallemizde yetkililer umursamıyor, bunca suyla neler neler yapılır bunun parası bile kesin vatandaştan çıkıyordur.” Dedi.

‘Çocuklarımızı bahçeye bırakmaya korkuyoruz’

Hüseyin Akdemir, “6 aydır yukarıdan bizim mahalleye doğru su akıyor, kaç kere ŞUSKİ’yi aradık, gelip bir türlü müdahale edemediler. Ve suyun kendilerinden geldiğini de söylemiyorlar, normal bir dağdan geldiğini söylediler. Şuanda oturduğumuz binamız risk altında, duvarların hepsi yıkılmış çocuk oyun alanına çocuklarımızı bırakmaya korkuyoruz, arabalarımızı bahçeye park etmiyoruz. Belediyelerden ve yetkili kişilerden rica ediyoruz bize bir yardım etsinler çözüm bulsunlar. ŞUSKİ’nin su deposu burada ama onlar geldiğinde olayın kendileri ile alakalı olmadığını söylediler. Yani suyun başka yerden geldiğini söylüyorlar ŞUSKİ geldi buraları kazdı suyun lağama verdiğini söylüyorlar, ama şuanda evlerin temellerin altında su gidiyor ve bütün her yeri su basmış durumda. Yetkililerden rica ediyoruz bu olaya bir el atıp yapsınlar.”

Evlerimizi boşaltma niyetimiz var

“Karaköprü Belediyesine gittik, orada ŞUSKİ müdürünü arattık, oda görevlileri aradı onlar buraya geldi kendilerinden alakasız olduğunu söylediler.” Diyen Ali Demir, “Şimdiye kadar hiçbir müdahale yok 18 gündür su akıyor. Çocuklarımızı oyun alanına bırakamıyoruz, hata evimizi boşaltma niyetimiz var. 6 aydan beridir bu çileyi yaşıyoruz. Yazık günah günde ortalama kaç ton su boşa gidiyor yarın öbürüsün gün bu suyun hesabı kepimizden sorulur. Ama yetkililer kulaklarını tıkamış durumda işi görmezden geliyor. Yazık belediyeler ne iş yapar,” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49