Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Karagül'ün Artık Kolonyası Da Var

KARAGÜL DİZİDEN SONRA KOLONYASIYLA ANILIYOR

Şanlıurfa'da Halfeti'de yetişen Karagül'ün ünü her yana yayılmaya başladı. Karagül, dizi olarak çekilmiş ve Halfeti ismi uzun süre gündem kalmıştı. Şimdi de Karagül'den yapılan kolonyası sakin ilçeye gelen turistler tarafından hediye olarak satın alınıyor.

Koronavirüs nedeniyle turist sayısında düşüş olan Halfeti'de, özellikle kalabalık ortamlardan uzak, doğada güzel vakit geçirmek isteyen turistler için ilçeye akın etmeye devam ediyor.

SAKİN İLÇEDE TARİH FIŞKIRIYOR

Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan ve doğal güzellikleriyle "Saklı Cennet" olarak da nitelendirilen Halfeti, özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Turlara büyük ilgi gösteren turistler, teknelerle tarihi Rumkale, Aziz, Savaşan köyü, Nerses Kilisesi ve Kız mağarası ile sarnıçları gezme fırsatı buluyor. yapılan Asma köprüde manzara seyretmek ayrı bir güzellik.

Halfeti bölgesindeki tarihi ve doğal güzelliklerle birlikte bölgede bulunan sosyal tesisler sayesinde bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin Halfeti ekonomisine önemli katkı sağladı.

TURİSTLERE KARAKGÜL KOLONYASI

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince “sakin şehir” ağına dahil edilen ilçeye gelen ziyaretçiler, sahildeki serada gördükleri karagülden elde edilen ürünleri evlerine götürme imkanı buluyor.

Karagülün esansından ürettiği “Karagül” isimli parfüm ve kolonya, Her yıl yüzlerce kişinin ziyaret ettiği “saklı kent”in, bu ürünler sayesinde daha da tanınması amaçlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49