Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Karacadağ Kalkınma Ajansından 20 milyon hibe
Şanlıurfa Vali vekili Cengizhan Yılmaz, Karacadağ Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Mali Destek Programı Toplantısı'na katıldı.

Özel bir otelde düzenlenen toplantıya katılan Şanlıurfa Vali Vekili Cengizhan Yılmaz konuşmasında; Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın bölge için önemli çalışmalar yaptığını dile getirerek: "Bölgemiz önemli bir potansiyele sahip, bu sahip olduğumuz potansiyelin farkına varılması gerekiyor. Bugünkü toplantı her ne kadar KOBİ, Sanayi Altyapısı ve Yenilenebilir Enerji konusunda görülse de aslında uygulanacak projelerle bölgedeki tüm sektörleri olumlu anlamda etkileyeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. Yılmaz, projelerin ülke ekonomisine hayır getirmesini diledi.

Düzenlenen toplantıda konuşan Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun ise, Ajansın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu yıl ajans olarak ilk kez "Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı"na hibe desteği vereceklerini ifade eden Karakoyun, insanların son yıllarda en büyük sorununun enerji olduğuna dikkat çekti.

Güneydoğu'da güneş enerjisinin büyük potansiyel olduğunu ancak bundan yeterince yararlanılamadığını anımsatan Karakoyun, şunları kaydetti: "KOBİ, Sanayi Altyapısı ve Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programları'na toplam 20 milyon hibe desteği vermek için proje teklifi bekliyoruz. Bu yıl yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasına yönelik projelere destek vereceğiz. Bunu da ilk kez uygulayacağız. Çünkü bölgede güneş enerjisi potansiyeli çok yüksek olmasına rağmen kullanımı neredeyse yok denilebilecek kadar az. Burası Türkiye'nin en fazla güneş alan bölgesi. Potansiyel var ama şimdiye kadar pek kullanılamamış. Bu noktada hem KOBİ'lerin başvurusu hem de kurumların başvurusunu değerlendireceğiz."

Projelerle ilgili başvuruların 6 Kasım Çarşamba günü alınmaya başlayıp 6 Ocak'ta sona ereceğini aktaran Karakoyun, KOBİ'ye 10 milyon, Sanayi Altyapısı'na 6 milyon ve Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı'na da 4 milyon TL hibe desteği verileceğini söyledi.

Toplantının ardından 2013 Yılı Mali Destek Programı'na başvurup çalışmalarını başarıyla tamamlayanlara plaket verildi.

Toplantıya Şanlıurfa Vali Vekili Cengizhan Yılmaz’ın yanı sıra; Belediye Başkanı Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Bazı kaymakamlar ve çok sayıda iş adamı katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49