Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Kapasite Sorunu Çözülecek Mi ?
Karaköprü-Çankaya-Eyyübiye Toplutaşıma Kooperatifleri yaptıkları açıklamada Troleybus işin teknik kısmını Fakıbaba’ya sordular!
 
Sayın başkan ringde çalışacak 25 otobüsü çekip ;troleybüs sisteminde çalışacak 8 metrobüs ile bu işi çözeceğini  ifade ediyor.İşin teknik kısmına bir bakalım istiyoruz.
 
Şuan sistemde çalışan 25 adet  7 metrelik otobüsün taşıma kapasitesi araç başı 50 yolcudur.Ringde 30 dakikada bir tur atıldığından toplamda 100 yolcu taşınıyor.Yani saatte maksimum 200 yolcudur.25 otobüs için hesap edildiğinde saatte maksimum 5000 yolcu taşıma kapasitesine sahiptir.
 
Troleybusun kapasitesine baktığımızda 8 adet 18 metre uzunluğunda 135 yolcu kapasiteli metrobüsler getirilecek.Troleybusun saatlik maksimum yolcu taşıma kapasitesi 4320 yolcudur.
 
Sonuç olarak baktığımızda troleybus kapasite bakımından mevcut 25 otobüse göre bile geridedir. Ringde kapasite sorununu çözemeyecek  bir sisteme 30 milyon tl yatırmak hangi aklın ürünüdür.
 
Troleybüs Hangi Yolda Çalışacak
 
Sayın Fakıbaba lastik tekerlekli sistem olarak troleybüs sistemindeki otobüslerin normal trafikte çalışacağını söylüyor.Başkanın ya bu konu hakkında bilgisi yok yada yanlış bilgilendirme söz konusudur.Ekte verdiğimiz teknik şartnamede belirtildiği üzere ABİDE-BALIKLIGÖL-HALEPLİBAHÇE hattındaki 4 km’lik  yolda gidiş-geliş olmak üzere sadece troleybüse ayrılmış, özel yol olacaktır.Hem teknik çizim hemde şartnamede  açıkça yazılmıştır.Buna rağmen ‘’divanyolunu kapatmayacağım ‘’ demek sadece laf oyunudur.Bir dahaki dönemde Fakıbaba olsun veya olmasın bu proje yapıldığında gelen belediye mecburen burayı trafiğe kapatacak ve bizler şehir merkezinde alternatif yolların olmadığı bir merkezde problem yaşayacağız.
 
TOLEYBUSÜN FİNANSMANI 
 
Başkanın söylediklerinden anlaşıldığı üzere bir hibe  sözkonusu değil.Bildiğimiz anlamda 30 milyon tl’lik bu yatırım için tamamen kredi alınacak ve bunada bir faiz uygulanacak.Başkan ‘’aklımda sorular,şüpheler var,kur ve faiz oranları yüksek’’ diyor.Gösteriş ve seçim yatırımı olarak siyasi ranttan başka bir şeyi çözmeyecek bu sistemin yüksek maliyetini Urfalılar ,yüksek ulaşım zamlarıyla ödeyecektir.
 
Sonuç olarak bizim durumumuz Fuzuli hazretlerinin ‘’Söylesem tesiri yok;sussam gönül razı değil  ‘’ beytindeki durumdur.Ağzımızı açtığımızda ‘’menfaatinizemi dokundu rantiyeciler’’ deniyor.Biz diyoruzki :Bu konuda söyleyenden çok neyin söylendiğine bakın,söylediklerimizde abartımı var yalan mı var buna bakın,yoksa ötekileştrilmiş kimliklerimiz üzerinden önyargılarınızla bizi suçlamayın.Kentimizle ilgili çok önemli bir yatırım kararı alınırken buna karar veren sadece belediyedeki bir inşaat mühendisi olmamalıdır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49