Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Kapaklı Pasajı’ndan Balıklıgöl’e Yürüyüş
Dünyanın dört bir yanından dernek, vakıf ve yardım kuruluşlarının bir araya geleceği VII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları’nda her dilden, her dinden, her ulustan binlerce kişi, barış ve dostluk için dostluğun kalbine yürüyecek.
 
Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen “VII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları” 04-05- Ekim 2013 tarihlerinde Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek. Buluşmalar kapsamında gerçekleştirilen “Dostluğun Kalbine Yürüyüş”; Kapaklı Pasajının önünden saat 17.00’da başlayarak, Hz. İbrahim Peygamberin makamında sona erecek.
 
Yerli ve yabancı davetliler, yardım faaliyetlerinde kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlarımızın katılacağı yürüyüşün, şehrin sokaklarını tam bir şenlik havasına dönüştürmesi bekleniyor. Katılımcı dernek ve vakıfları tanıtıcı flamalar dışında, etkinliğe uygun mesajları içeren dövizler de taşıyacak. Binlerce kişinin katılması beklenen kortej Balıklıgöl’de bulunan Hz. İbrahim’in Makamına kadar sürecek.
 
Dostluk yürüyüşünün ardından saat 17:30’da Balıklıgöl Amfi Tiyatro’sunda gerçekleştirilecek olan “Açılış Töreni”, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in okuyacağı dua ile başlayacak. Protokol konuşmaları ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam edecek. Barışa, kardeşliğe, dostluğa katkı sunması temennisi ile güvercinlerin Şanlıurfa semalarında özgürlüğe kanat çırpması ve Grup Dergah’ın vereceği konserde, birbirinden güzel ilahiler seslendirilerek program sona erecek.
 
“İyilik Ödülleri Sahiplerini Bulacak”
 
Balıklıgöl Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek açılış programının ardından, Nevali Otel’de saat 21.00’da başlayacak olan Ödül Töreni programında İyilik Ödülleri sahiplerini bulacak. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında, bu yıl yedinci kez “İyilik Ödülleri” verilecek. İyilik Ödülleri tertip komitesi tarafından belirlenen toplamda 9 kategoride 10 kişiye ödül verilecek. Buluşmaların özünü yansıtmak; ulusal ve uluslararası iyilik hareketlerinin devam etmesini teşvik etmek amacıyla her yıl verilen iyilik ödülleri sivil toplum kuruluşlarını ve başarılı olmuş yardım projelerini kapsayacak. İyilik Ödülleri ödül töreninde proje ödüllerinin yanı sıra sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanında yaptığı faaliyetlerle örnek olmuş kişilere “İyilik Ödülü“ verilecektir. Günlük yaşamında ve iş hayatındaki başarılarıyla, kabul görmüş ve herkes tarafından takdir edilen kişilerin, yardım ve dayanışma adına yaptığı çalışmalar toplum üzerinde olumlu etki bırakmakta ve içimizde bulunan dezavantajlı gruplara karşı duyarlılığı artırmaktadır.
 
“Hz. İbrahim’e Dair Besteler Konseri”
 
İyilik ödülleri törenin ardından Bora Uymaz’ın “ Hz. İbrahim’e Dair Besteler “ adlı konseriyle sona erecek. Ses sanatçısı, tanburi ve aynı zamanda bestekar olan Bora Uymaz, Hz. İbrahim’e dair bestelenmiş birbirinden güzel eserleri katılımcılar için seslendirecek.
 
“Tirit Ziyafeti”
 
VII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları’nın ikinci günü saat 06.00’da Balıklıgöl Dergah Cami’nde Tirit Ziyafeti ile başlayacak. Sofraya misafirsiz oturmayan Hz. İbrahim Peygamber sofrasının başyemeği olan tirit on binlerce kişiye dağıtılacak.
 
Tirit ziyafetinin ardından saat 09.00’da Balıklıgöl 700. Yıl Parkı’nda kurulacak olan Hz. “İbrahim (a.s) Bahçesi” fuar alanında yerli ve yabancı yardım kuruluşlarının stantlarının ziyaretiyle devam edecek. “İyilik için varız” diyen herkesin katkıları ile bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları çalışmalar bu stantlarda sergilenecek.
 
“VII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Konferansı ”
 
VII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Konferansı; saat 10.30’da Belediye Nikah ve Konferans Salonu / Esentepe’de Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in sunacağı “Hz. İbrahim’in (a.s) İnsanlığa Mesajı” adlı konferans ile devam edecek.
 
Binler, “Halil İbrahim Sofrası”nda buluşacak
 
VII. Halil İbrahim Buluşmalarının son deminde Kapaklı Pasajı’ndan Balıklıgöle kadar halka açık, on binlerce kişinin katılabileceği “Halil İbrahim Sofrası” kurulacak. Sofraya misafirsiz oturmayan İbrahim Peygamber’in bu mirasını yeniden yaşatmak, Urfalıların misafirlerini ağırlaması ile oluşan muhabbet, kaynaşma, sevgi ve samimi ortamını tekrar yaşatmak amacıyla Urfa’nın geleneksel mutfağından lezzetler ikram edilecek.
 
Geçtiğimiz yıllarda yurt içi ve dışından sivil toplum kuruluşlarının, bürokratların, siyasilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklere, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, tüm hemşehrilerimizi, Şanlıurfa’nın tanıtımı için önemli olan bu etkinliğe davet etti.
 
Öte yandan Şanlıurfa Valiliği’nin ev sahipliği ve koordinesinde düzenlenen VII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık TİKA, Şanlıurfa Belediyesi, GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa İl Özel İdaresi, ŞURKAV, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret Borsası, Namet, Tasca ile Ayışığım Derneğinin katkılarıyla gerçekleştiriliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49