Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Kansere Karşı 7 Dakika“ konferansı
Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğünce taranabilir kanser türlerine karşı oluşturmak amacıyla "Her ayın 7'si 7 dakika proje"si hazırlandı. 
Belediye  Konferansa salonunda düzenlen konferansa  Şanlıurfa Vali yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire başkan yardımcısı Uzman Doktor Cansu Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Osman Koyuncu,Prof Dr Ali Uzunköy, Doç Dr Hakan Camuscuoğlu, Doç Dr Selhattin Aslan, Uzman Doktor  Yasin Sayıcı, Halk Sağlığı Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla, , Sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Halk Sağlığı Müdürü Osman Koyuncu Şanlıurfa Belediyesi Konferans Salonu'nda kadınlara yönelik gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada”dünyada en çok konuşulan ve binlerce kişini ölmesine sebep olan bir kanserden korunmak için erken teşhisin önemli olduğunu söyledi. İnsanların kansere karşı duyarlı olmalarını sağlamak istediklerini ifade eden Koyuncu, şunları kaydetti:  "Kurumumuzun meme, rahim ağzı ve klorektal kanser dediğimiz kalın bağırsak kanseriyle ilgili çeşitli çalışmalar yapıyor. Taranabilir kanserlerle ilgili insanlarda bir farkındalık oluşturmak amacıyla burada etkinlik düzenledik. 
Hedefimiz bu taranabilir kansere insanların dikkatini çekerek, meme, rahim ağzı ve klorektal kanseri ile ilgili gerekli tedbirleri almak. Bunun için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan buna daha özen göstermelerini bekliyoruz.  Programda katılımcılara meme kanseri tarama yöntemlerini anlatan broşür dağıtıldı özelikle konferansa bayanlar büyük ilgi gösterdi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49