Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Kanallar boğulma riski taşıyor
 Şanlıurfa'da, aşırı sıcak havadan bunalan çocuklar, tehlikeli olmasına aldırış etmeden sulama kanalları ile tarlaların arasından geçen ve çamurlu suyun aktığı tahliye kanallarında yüzerek serinlemeye çalışken tarlada olan gübrevi ilaçlar tahliye kanaları vasıtasıyla Suriye'ye akıyor.

GAP bölgesinin tümünde bulunan tahliye kanalların suları çok yükseldi. konuyla ilgili edinilen bilgilere göre bilinçsiz sulama arazilerden erozyon  tahliye kanallarından su boşuna akıtılıyor hem boğulma tehlikesi var birde arazilerden tahliye kanalına ciddi anlamda hastalık taşıyor bu güne kadar yetkililer tarafından korumaya alınmadı tüm tarım alanlarından boşuna akıtılan sular hepsi kimyevi gübre taşıyor. Suriye  ülkesine kadar giden Fırat suları Suriye ülkesindeki çiftçileri bolürün kazandırırken GAP çiftçisi ürün kaybına neden olduğu belirtildi.(Naci ÇETİNDAĞ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48