Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Kanala girene 182 TL idari para cezası
Şanlıurfa, da Her yıl havaların ısınmaya başlamasıyla beraber sulama kanallarında, baraj göletlerinde, nehirlerde, vb. yerlerde çok sayıda çocuğumuzun hayatını kaybettiği bilinmektedir. 2013 Çogep Projeleri kapsamında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kanala değil Havuza” Projesiyle bilinçsizlikten, tedbirsizlikten ve imkânsızlıktan kaynaklanan sebeplerle sistematik şekilde yaşanan boğulma olaylarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.  2013 yılı başından itibaren hazırlıkları yürütülen Kanala Değil Havuza Projesinin Hazırlık Safhasında sona yaklaşılmaktadır. Mayıs ayından itibaren İlimiz Merkez ve ilçelerinde eş zamanlı olarak yürütülecek Projeyle boğulma vakalarının % 50 ile % 80 oranlarında azaltılması hedeflenmektedir.
Şanlıurfa Valimiz Sayın Celalettin Güvenç’in destek ve himayeleriyle hazırlanan Projenin; fiziki tedbir alınması ile ilgili sürecinde DSİ 15. Bölge Müdürlüğü ile koordineli olarak yapılan alan çalışmaları tamamlanmıştır. İsimleri ilerleyen günlerde kamuoyuna duyurulacak olan Sulama Birliklerimizin desteğiyle acilen tel örgü çekilmesi gereken 13800 metrelik alanın tel örgüyle çekilmesine başlanılmıştır. Yine Proje kapsamında Şehrimizde boğulma vakalarının sıklıkla yaşandığı güzergâhlara 167 adet uyarı levhası yerleştirilmeye başlanmıştır.
Köy ve mahalle toplantıları, alan çalışmaları, hedef okullarda eğitimler verilmesi, yaz aylarında yüzme kursları düzenlenmesi gibi birçok boyutu olan Projenin; önemli ayaklarından birini de cezai denetim ayağı oluşturmaktadır. Bu kapsamda Şanlıurfa Valimiz Sayın Celalettin Güvenç’in yayınladığı 05.03.2013 tarihli Genelge ile sulama kanallarına göletlere, nehirlere, vb. yerlere girmek, balık avlamak, belli bir mesafeden fazla yaklaşmak suretiyle gezinmek yasaklanmıştır. Yasağa uymayanlar hakkında Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereği 182 TL idari para cezası uygulanacağı düzenlenmiştir.
Proje kapsamında İl Jandarma Alay Komutanı Sn. Emin Dursun Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğümüz görevlileri tarafından geçtiğimiz günlerde ziyaret edilmiştir. Proje kapsamında kendisine brifing verilen Sn. DURSUN, Projenin hazırlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirmiş ve insan odaklı şekilde yürütülen bu çalışmalara tam destek verdiklerini belirtmiştir. Gerçekleştirilen ziyaretle; Genelgeyle ilgili uygulama ve denetimlerin yürütülmesi ve köylerde yürütülecek bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının Emniyet Müdürlükleri ile koordine içinde gerçekleştirilmesi konularında destek alınmıştır.
Konuyla ilgili uygulama ve denetimlere; havaların ısınmaya başlamasıyla beraber, önümüzdeki günlerden itibaren, eş zamanlı bir koordinasyon içinde ve kararlılıkla başlanacaktır. Bu kapsamda Valiliğimizin konuyla ilgili Genelgesine aykırı davranışta bulunarak sulama kanallarına, göletlere, nehirlere, vb. girenler, buralarda yasaklanan diğer davranışlarda bulunma konusunda ısrar eden kişi veya kişilere 182 TL idari para cezası uygulanacaktır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49