Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Kanal ölümleri aileleri tedirgin etti
 Mustafa Bayar
Her yıl yaz aylarında onlarca Şanlıurfalı sulama kanallarında serinlemek amacıyla neredeyse ölüme kulaç atıyor. Şanlıurfa'da son dört gün içerinde 8 kişi sulama kanallarında can verdi. Kanallarda ölümler olurken yüzme okullarına rağbet başladı.
Güneydoğu Anadolu Projesiyle Şanlıurfa’nın sulamaya geçmesiyle Yaz’ın sıcakların 45-50 dereceye ulaştığı kentte serinlemek için su kanallarında boğulmalarda büyük artış oluyor. Kent genelinde yaz aylarında çocukların serinlemek için girdiği kanallar tehlike saçıyor. Serinlemenin yanı sıra kanalların kenarındaki yolları kullanan sürücüler de her an ölümle karşı karşıya kalıyor. Kanal kenarındaki tel örgü ya da çitler ise serinlemek için suya giren çocukları da, araçların kanala uçmasını da engelleyemiyor. Kent genelinde son üç günde 8 boğulma vakası görüldü.
Sıcaklığın çok hissedildiği Şanlıurfa'da bir çok vatandaş çocuklarını kanallardan uzak tutmak için yüzme okullarına gönderdi. Şanlıurfa'da yüzme takımın olmamasından dolayı duyarlı antrenörleri harekete geçirdi. Uzman yaşam yüzme okulların antrenör Osman Akıllıoğlu hem çocuklara yüzme öğretiyor hem de oluşacak yeni bir yüzme takımına yüzücü yetiştiriyor.
Uzman yaşam yüzme okulların antrenör Osman Akıllıoğlu, "Bizim burada asıl gayemiz bugünlerde sıkça kanalarda gördüğümüz boğulma ölümlerden dolayı çocukları yüzme konusunda bilinçlendirmek ve öğretmektir. Burada çocuklara teknik bir şekilde yüzmeyi öğreterek kanallardan uzak durmayı veya her hangi bir boğulma vakasında çocuklara bir üst düzeyde yüzmeye öğretiyoruz. Belediyenin tesisleri yetersiz olduğunu düşünerek Yetkililerde buradan sesleniyoruz çocuklarımız boğulmasın Belediyelerin yüzme havuzlarını çoğaltıp antrenör eşliğinde eğitecek şekilde verimli bir hale getirilmesi lazım, ayrıca Biz yüzmeyle birlikte Urfa'nın ilk yüzme takımını oluşturmak istiyoruz burada seçtiğimiz yüzücüler ile bir zamanlar Balıklıgöl'de antreman yapan Çiftbudak ailesi gibi bizde burada Urfa'nın ilk yüzücülerini yetiştirmeye çalışıyoruz.
Şanlıurfalı milli kaleci ve yüzme hocası Bedriye Can ise," Yüzme spor okullarında hocalık yapıyorum Urfa'da kanallarda çok görülen boğulma vakalarını görüyorum bizim amacımız çocukların kanallarda değil yüzme havuzlarda öğrenip hayata tutunmaların ayrıca çocukları yüzme yarışmalarını götürüp bir kulüp açmak istiyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49